ניסור בטון - עבודה עדינה או גסה?
אחת השאלות שעולות בהקשר לנושא של ניסור בטון היא האם מדובר תמיד על עבודה שבה יש להשתמש בכוח גס וחזק ככל האפשר. האמת היא כמובן אחרת. נכון שבמקרה של חיתוך עמודי בטון או חיתוך יסודות מבטון וקירו תעבידם מבטון, נעדיף להשתמש בכלים כגון מסורי שרשרת עם יהלום ופלדה לטובת החיתוך הגס והחזק. עם זאת, יש גם מקרים שבהם נרצה לבצע עבודות חיתוך עדינות יחסית - כמו למשל חיתוך קרניזים, או כאשר נרצה לבצע חורים קטנים בקירות בטון ולא בהכרח לבצע חיתוכי ענק - כך שבעבודות של ניסור בטון יש גם מרכיב של עדינות ושל דיוק.
איך זה בא לידי ביטוי?
- שימוש במסורים ידניים - באמצעות מסורי בטון ידניים, אפשר לבצע עבודות חיתוך מדויקים למדי. שימו לב שמסורים אלו יהיו יעילים לרוב לבטון שהוא בעובי מקסימלי של 15 ס"מ, אך כל עוד הוא לא עבה מכך, אפשר להשתמש בהם כאמור בצורה מעולה. באמצעות המסורים הידניים שאוחזים בהם, אפשר לבצע חיתוך בכל צורה שרק רוצים, ולבצע עבודות איכותיות מאד.
- שימוש בדיסק יהלום - ישנם מכשירי ניסור בטון שכוללים דיסק יהלום. דיסק זה יעוד לעבודות ליטוש ולעובדות ניסור זעירות הדורשות דיוק מקסימלי. מאחר שמדובר על דיסק יהלום הרי שהוא מסוגל גם לשייף חלקי בטון קשים ועקשנים ברמת דיוק מפעימה במיוחד. כאשר רוצים ליצור למשל זוויות מאד ספציפיות, או ליצור חיתוכים מדויקים עד לרמת המילימטר - ברור שזה הכלי שבו אתם תשתמשו.
- שימוש במסור מקובע - גם ניסור בטון באמצעות התקן מקבע מאפשר לכם לבצע עבודות מדויקות מאד. הקיבוע מאפשר לכם בעצם לדאוג שהמסור יהיה יציב ככל האפשר - ואז אפשר לבצע עבודות חיתוך מדויקות גם בבטון שעוביו הוא יותר מ15 ס"מ, ועם זאת לשמור על העדינות בעת העבודה.
לא מה שחשבתם
כעת, למרות שנראה שמבחוץ הבטון הוא חומר חזק מאד ורק שימוש בכוח ללא אבחנה יאפשר חיתוך טוב - הרי שכעת מבינים שגם הדיוק והעדינות הם מרכיבים חשובים מאד בעבודה.