מרפסת תלויה, ההנאות הקטנות של החיים
חולמים לשבת במרפסת, ליהנות מהאוויר הפתוח ולתפוס קצת שמש? חולמים לצפות בשקיעה ממרפסת הבית שלכם? חולמים לארח את כל החברים והמשפחה לברביקיו בנוחות? רוצים להעלות את ערכה של הדירה באופן משמעותי? חולמים על כל אלו אבל גרים בבניין ללא מרפסות שמש? אם התשובה היא כן, מרפסת תלויה היא הפתרון בעבורכם.
מה צריך לעשות על מנת לבנות מרפסת תלויה?
בניה של מרפסת תלויה כרוכה במעט בירוקרטיה, ודורשת היתר בניה מטעם העיריה, לתוספת אותה אתם מעוניינים להוסיף לשטח הדירה. על פי החוקים במדינת ישראל כל שינוי אדריכלי או כל תוספת לשטח המבנה, מחייבים הנפקת אישור בניה מטעם הועד לתכנון ובניה באזור המגורים. על מנת לקבל את אישור הבניה חשוב להגיש את תוכנית הבניה של המרפסת המבוקשת חתומה על ידי אדריכל או על ידי קונסטרקטור. נוסף על כך, יש לצרף לתוכנית טופס הסכמה חום על ידי כל הדיירים בבניין.
שיטת הבניה של המרפסת
לרוב, תוספת של מרפסת לבניין מגורים קיים נבנית בשיטת הבניה היבשה. השיטה היבשה מבוססת על שלד מתכת מחופה בלוחות "פיבר צמנט" בעובי של 2 ס"מ, ללא שימוש בבטון. לוחות אלו יכולים לשאת משקל כבד, ועמידים בכל תנאי מזג האוויר. חשוב לדעת כי עד לשנת 2008 היה ניתן לבנות מרפסות בצורה מדורגת, אולם כיום ניתן להתקין מרפסות גם בחפיפה.
למי אפשר לפנות?
לצורך בניית מרפסת תלויה מומלץ לפנות לסיוע של שני גורמים:
-
אדריכל או מהנדס בניה, אשר יוכלו לחתום על תוכנית הבניה של המרפסת.
-
קבלן בניה אשר יוכל להוציא את התוכנית לפועל.
באופן כללי מומלץ לפנות לחברה מקצועית אשר תוכל ללוות אתכם לכל אורך התהליך. חברה מקצועית תוכל לסייע לכם לתכנון את המרפסת, להגיש את הניירת ותוכנית הבניה לרשויות, וללוות אתכם כל הדרך לאישור המיוחל.