למרות שהביקוש למשרות גבוה יותר מהיצע העבודות, ישנו מגזר אחד בו הביקוש לעובדים תמיד יישאר גבוה. מדובר בענף החקלאות, ענף שדואג הן לספק סחורה רבה למגזרים שונים במשק הישראלי והן לייצא החוצה את הדברים בהם הם הכי מתמקצעים.
מדוע הביקוש לעבודה במגזר החקלאי מצד העובדים הינו נמוך
הסיבה היא שבניגוד לביקוש הרב במגזרים האחרים, דווקא במגזר החקלאי לא הרבה אנשים מעוניינים לעבוד בשל העבודה הקשה אותה הם נאלצים לעשות והשכר היחסית זעום אותו הם מקבלים תמורתה. אך אם אנשים אלה היו בודקים לעומק, הם היו מגלים כי כבר לא מדובר בעבודה שכל דבר בה כולל עבודה פיזית קשה, אלא עבודה שעיקרה נעשה עם מיכון ומכשור מתאים, עבודה אותה עושים בעיקר עם ציוד חקלאי. אז נכון, גם עם שימוש בציוד זה עדיין נאלצים העובדים לעשות עבודה לא קלה כלל וכלל, אך יחד עם זאת חשוב לזכור שביחס לעבודה אותה העובדים במגזר החקלאי היו עושים קודם לכן, מדובר בשדרוג משמעותי ובהקלה יוצאת דופן.
אילו סוגים של ציוד חקלאי ניתן למצוא בשדה
הציוד בו משתמשים העובדים במגזר החקלאי ולמעשה זה שמקל עליהם את העבודה הוא רב, כאשר כל ציוד מיועד למען פעולה אחרת. כך לדוגמא אחד הדברים בהם משתמשים פעמים רבות הינם סולמות לקטיף שמקלים את העבודה על האנשים שמבצעים את הקטיף ולא נאלצים חלילה לטפס על העץ, אלא יכולים לעלות על הסולם המיוחד ולקטוף את הפירות המיועדים. ציוד חקלאי נוסף שזוכה לשימוש רב הוא דודי דישון, המקום בו מאכסנים את הדשן על מנת שיישאר ראוי לשימוש וכדי שיהיה איכותי גם זמן מה לאחר שהוא הוכן. עוד ציוד אותו שכיח מאוד לראות בשדה החקלאי הוא הארגז האחורי לטרקטור שם שומר הטרקטור את כל הציוד הנחוץ לו לחריש בשדה או לעבודה בשטח החקלאי, כשכמובן שגם הטרקטור עצמו הינו מהציוד הכבד היותר נפוץ והיותר שימושי שיש במגזר החקלאי ובוודאי אחד מהיותר שימושיים שבו.