לא בכדי בשנים האחרונות אנו יכולים לראות עוד ועוד תכניות ריאליטי המערבות בישול. ערוץ 2 מתגאה בשתי תכניות כאלה בדמות מאסטר שף שהפציעה לחיינו עם שפים בכירים דוגמת אייל שני וחיים כהן ואליה הצטרפה משחקי השף שצירפה אף היא לפאנל השופטים שלה שפים בעלי מעמד רם דוגמת מאיר אדוני ואסף גרניט. הערוץ הראשון מספק את התכנית בואו לאכול איתי עם קריינות של שי אביבי ואילו ערוץ 10 שילב בין הבישולים למשחקי היכרויות בהנחייתם הזוגית של עודד מנשה ועדן הראל.
מדוע לא כדאי למהר לפתוח מסעדה
הסיבה שכל התכניות הללו צוינו בפסקה הראשונה היא כדי להדגיש את העובדה שהבישול הפך להיות כל כך נגיש בחיינו, שאין זה מפתיע שכמעט לכל אחד שיודע להכין מעבר לחביתה יש שאיפות לפתוח מסעדה משלו. אנשים אלה רואים את האנשים הפשוטים שעובדים איתם, הולכים איתם לאותו חדר הכושר או יושבים לידם באוטובוס מככבים על גבי מסך הטלוויזיה בעת שהם מכינים קרוקומבוש וכבר מדמיינים את השלב בו הם מדלגים על התכנית ורצים ישר אל המסעדה. אך עם כל הכבוד לחלומות ולשאיפות, בטרם פותחים מסעדה ויוצאים להרפתקה הזאת ישנם לא מעט דברים אותם צריך לדעת אודות בטיחות מזון, מיקום המסעדה, התמחור הנכון לכל מאכל, צוות העובדים אותו כדאי לשכור ועוד לא מעט ידע שאותו יש לצבור לפני שמחליטים לזנוח את הסירים במטבח ולעבור ולבשל במגרש של הגדולים.
מיהו יועץ בטיחות מזון
אחד הדברים שצוינו ברשימת הפריטים אותם יש לדעת בטרם פותחים מסעדה הוא בטיחות המזון. מדובר בתהליך אותו עובר המזון מרגע שהוא עוזב את המפעל בו הוא מיוצר ועד לרגע בו הוא מוגש לאורחים, כאשר בדרך כלל את התפקיד הזה ממלא לצד השף הראשי ובעל המסעדה גם יועץ בטיחות מזון מיוחד, שכל תפקידו הוא לבדוק שעניין זה יתבצע כהלכה. מדובר בתהליך מפרך בו מוכרחים לוודא שההובלה של אותו מזון נעשית כפי שצריך בעזרת משאית קירור למוצרי חלב, האם תנאי האחסון שלו בחנות ממנו נקנה הציוד הינם תנאי אחסון ראויים ואפילו על גובה הסטריליות אותם שומרים עובדי המטבח בטרם הם נוגעים באותו מזון שאמור להגיע לפיהם של האנשים.