חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טובה בעיר - אביטל הנדלר בשלושה קונצרטים . על הפסנתר רביב לייבזירר

מאת: הילה קומםתרבות ובידור16/10/20143966 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הטובה חוזרת אחרי החגים
הטוביסטית אביטל הנדלר בקונצרטים בכפר סבא ובאור עקיבא


הקונצרט
Tuba in the city
סונטה לטובה מאת מדסן
חמישה שירים מאת ברהמס
שלוש רומנסות מאת שומאן
סונטה- מרצלו

שירים פשוטים מאת גרוניך/עיבוד: רביב לייבזירר


הקונסרבטוריון למוזיקה כפר-סבא, רח' ירושלים 35
יום שני 27/10 כתת אמן החל מהשעה 16:30 ולאחריה קונצרט כניסה חופשית

אור-עקיבאאודיטוריום מרכז המוסיקה ע”ש ברוך רפפורט הנשיא ויצמן 80
יום רביעי 29/10 בשעה 19:00
לרכישת כרטיסים: 04-6101968

אביטל הנדלר היא מנגניות הטובה הבודדות בעולם. כלי מתכת זה נחשב גברי לאור גודלו וצלילו הנמוך. הנדלר התאהבה בו כבר בנעוריה, קולו המלודי והמתמשך דיבר אל ליבה, והיא מצאה בו רכות.
"צליל הטובה עוזר לילדיי להירדם", היא מגלה. קונצרט זה מציג את דיסק הסולו שלה - דיסק הסולו הקלאסי הראשון מסוגו בישראל. היצירות, שרובן ככולן תבוצענה בקונצרט משקפות רגעים וחוויות מחייה, שמחות ועצובות כאחד. כולן יצירות שנכנסו לליבה – והיא מקווה שיגיעו לליבם של מאזינים רבים, ולא רק חובבי מוזיקה קלאסית או כלי נשיפה ממתכת.

אביטל הנדלר היא נגנית הטובה הראשית של התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, הלא היא תזמורת האופרה הישראלית. מאז 2001 היא חברה בחמישיית המתכת הישראלית, ומופיעה איתה ברחבי הארץ והעולם. באחרונה חזרה משני סיורים מוצלחים של החמישייה לגרמניה ולקנדה. הופיעה כסולנית עם התזמורת הסימפונית הישראלית ראשל"צ, עם הקאמרית הישראלית, תזמורת הבמה ותזמורת אריאל. בנוסף הופיעה כחלק מהתזמורת עם הפילהרמונית הישראלית, תזמורת הרדיו הצ'כית, סימפונט רעננה ותזמורת הפסטיבל שלPMF.

הנדלר זכתה בפרסים עם החמישייה שלה בפסטיבל בהולנד ובמלגות רבות כסולנית מקרן התרבות אמריקה- ישראל ומקרן פיתוח האומנים של ניו-יורק. ב.א. במוסיקה ופסיכולוגיה מאוניברסיטת בוסטון ומ.א. במוסיקה ממנהטן סקול אוב מיוזיק. כמו-כן הנדלר מלמדת באקדמיה למוסיקה ומחול ע"ש רובין בירושלים.

בצד הקריירה הענפה שלה, הנדלר היא אם לשלוש בנות ובן בגילאים ארבעה חודשים- 8 שנים.

רביב לייבזירר(יליד 1987) תלמידו של פיליפ לוריא בקונסרבטוריון קרית טבעון. בוגר מגמת מוזיקה ב"תיכון אורט גרינברג" קרית טבעון. שירת בצבא כ"מוזיקאי מצטיין". במקביל החל את לימוידי התואר הראשון במוסיקה בביה"ס למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב אצל פרופ' מיכאל בוגוסלבסקי, פרופ, עמנואל קרסובסקי, ובהמשך אצל דניאל הקסטר. רביב זכה במלגות מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל בשנים 2004-2012 ובמלגת בוכמן-הימן לשנת 2012. ניגן כסולן עם מיטב התזמורות בארץ, ביניהן התזמורת הסימפונית ראשון לציון, התזמורת הסימפונית חיפה והתזמורת הסימפונית אשדוד.

בשנת 2010 זכה בפרס ראשון בתחרות "כץ" בביה"ס למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה בתל אביב ובשנת 2012 זכה ב"תחרויות האביב" מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל בפרס ע"ש רפי גורלניק. רביב ניגן בכיתות אמן רבות, ביניהן פנינה זלצמן ז"ל, ויקטור רוזנבאום, בוריס ברמן, אלכסנדר טורדזה, סטיבן קובצ'ביץ' ועוד רבים אחרים. כיום משלים את התואר השני בבית הספר הגבוה למוזיקה בציריך, שוויץ.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

תערוכה חדשה

ג'ון בייל - שיח בין ניגודים
אוצרת: אירית לוין
מכון המים, הגלריה העירונית גבעתיים, רח' השומר 7
פתיחה: יום שישי 9/9  בשעה 12:00
התערוכה תהיה פתוחה עד ה 24/10
שעות פתיחה ג' ד' ו' 11:00-1400 ובתיאום עם האוצרת 03-7325113


לצפייה בהזמנה לתערוכה של ג'ון בייל בפורמט גדול יותר הקש/י כאן 

התערוכה הנוכחית של הצייר פרופ' ג'ון בייל– שנתיים לאחר שהציג מיני רטרוספקטיבה בשם "בין קונספט לדימוי"
בבית-האמנים בתל-אביב ובה עבודות שנעשו בין השנים 1973-2009, רובן גדולות נושאות אופי מונומנטאלי - מתמקדת בעבודות בפורמט קטן, בטכניקות שונות.

התערוכה שתיפתח בגלריה העירונית גבעתיים ב 9/9 פורשׂת לעינינו מהלך יצירתי  שתחילתו בשנות ה-50 של המאה שעברה – שׂיח בין המופשט האקספרסיבי של האמנות האמריקאית לבין המופשט הלירי והקו הילדי-פרימיטיבי של אמני ה"קוברה". העבודה פושטת ולובשת צורה, מופנמת-מוחצנת, משלבת אינטואיציה עם ויטאליות, לצד טקסיות רליגיוזית.

"פורמט קטן חייב אותי לחשיבה ולצורת עבודה שונה מהעבודה על פורמט גדול... ישנם רעיונות הדורשים קנה-מידה קטן, אינטימי, ועבודה בהתאם... ההצטמצמות גורמת ליתר אינטנסיביות.. נראה לי שעבודתי תמשיך להשתנות ולהתפתח דרך קנה-מידה קטן." (1*)

ג'ון בייל עלה לישראל בשנת 1951 משיקאגו אילינוי אחרי שסיים את לימודיו באוֹליוֶט קולג'
( Olivet  College) ובמכון לאמנות בשיקאגו. הוא הושפע על ידי הציור האמריקאי של זמנו, ועבודותיו עוררו כאן סקרנות ועניין רב. בשנות ה-60 עסק בהוראה במכון לאמנות בבת-ים ובחוג לארכיטקטורה בטכניון, ואף תכנן כמה מהאנדרטאות הידועות בארץ, בשיתוף עם הפסל יצחק דנציגר ועם האדריכלים אבא אלחנני, דניאל חבקין ומשה זרחי.

בין השנים 1977-1967 הקים וניהל את המחלקה לאמנות בבצלאל ירושלים וחולל מהפך בתפיסת הוראת האמנות בארץ. ב-1976 מונה לפרופסור מן המניין והוסיף ללמד שם עד אשר פרש, ב-1993.

בייל הציג תערוכות רבות, היה חבר בוועדות פדגוגיות וציבוריות, ונמנה עם מקימי קבוצת רדיוס שפעלה בשנות ה-80 והיתה חלוצה בתצוגות אמנות בחלל אלטרנטיבי. הוא חתן פרס דיזנגוף (1965), פרס ע"ש אריה אלחנני לשילוב אמנות בארכיטקטורה (1990), ופרסים נוספים. 

ב"גזית" כרך כ"א חוברת א-ד (1963) נכתב על תערוכתו הראשונה של ג'ון בייל  בגלריה צ'מרינסקי בתל-אביב: "הכישרון הקולוריסטי של בייל בולט בבדים הקטנים, שם משיג הצייר ריכוז צורני וצבעוני." ואכן, ציורי השמן על דיקט מאותן שנים מאופיינים אצלו בגולמיות צבעונית כהה, מכונסת בתמצות.

מודגש כתב-ידו האישי של אמן החוקר ובוחן ללא הרף ערכים ציוריים מופשטים –יחסי-הגומלין בין צורה כתם וקו,קומפוזיציה ודינאמיקה הפנימית. בכל עבודה ניכר החיפוש האינטנסיבי אחר שלמות, המוּנע מסקרנות אינטלקטואלית וממחקר מעמיק בדיסציפלינות שונות."

העבודות המאוחרות יותר של בייל, משנות ה-70 וה-80, נעות בין הפשטה לפיגורציה מרומזת, בין אקספרסיה לאלגיה, מאזכרות חלל מכיל או כולא; פה ושם ניתן לנחש בעבודות נוכחות של דמות או חיה, אך אלה נמוגות בתוך המכלול; מעין תיעוד של מסע פנימי אל מעמקי ההוויה.

"כשאני מצייר אני נזכר לפעמים בדימוי או במקום מסוים, ואז אני מרגיש כאילו נגעתי דרכו בזיכרון אחר, רחוק ועלום, הנשלף כאילו ממאגר הדימויים הקולקטיבי של יונג."(*2)  ... "אני עובד באופן אינטואיטיבי, בניסיון לתת ביטוי לתת-ההכרה, ובשבילי המצב דומה לחלום שהקשר בין מרכיביו אינו מציאותי."(*3)

המימד הדואלי עובר בעבודות כחוט השני - דיאלקטיקה של התרחשויות חזותיות המגלמות שׂיח בין ניגודים: צבעוניות חריפה, מתעמתת, צבעים קרים מול צבעים חמים, כאוס לעומת סדר, שקט מול סערה. היצירה עשירה באינטראקציה מרתקת בין צורות וצבעים, רוחשת חיים של יחסים אקטיביים בין צורה כתם וקו הנפגשים ונפרדים בריתמוס דינאמי. "בציוריו נשאר בייל נאמן לאותה ראייה אידיאליסטית המקבלת ביטוי בחיפוש בלתי נלאה אחר השלמות." (*4)

1. ג'ון בייל, "ציורים בפורמט קטן", גלריה שרה ארמן סגל, 1995, מתוך טקסט התערוכה.

2. ג'ון בייל, גלריה רדיוס, 1983, מתוך טקסט התערוכה.

3. ג'ון בייל, "ציורים קטנים", גלריה שרה ארמן סגל, 1995, מתוך טקסט התערוכה.  

4. יואב דגון, מתוך קטלוג לתערוכה של ג'ון בייל, ציורים, 1988-1990, מוזיאון הרצליה. רפי לביא, העיר 8.3.1985

מפרסמת- הילה קומם

כתבה אירית לוין- אוצרת   http://www.artispo.com/curator.aspx?code=89

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת הילה קומם

מאת: הילה קומםשירה15/07/179555 צפיות
המאסטרקאלס הבינלאומי לשירה אומנותית ע"ש ז'מבוקי יתקיים זו הפעם השלישית בירושלים. את המאסטרקלאס יזם יוסף זמבוקי, מוזיקאי ואיש עסקים, שניצל בשואה בזכות המוזיקה (פרטים בהמשך). במטרה להעניק הכשרה אמנותית מעולה לזמרים צעירים, תוך מתן דגש על זמרים מוכשרים מהפריפריה. כמו גם שיתוף ניצולי שואה כאורחים בקונצרטים. בין המורים שיישתתפו השנה ב IMVAJ בכירת מורות גרמניה, פרופ' קלאודיה אדר מאקדמיית בארוק ווקאל שבאוניברסיטת מיינץ, פרופ' תמר רחום ראש המחלקה הווקאלית באקדמיית בוכמן-מהטה, מנהלת בית האופרה המלכותי לשעבר של סרביה, ילנה ולאכוביץ, המנצח הישראלי הפעיל באירופה עדי בר והמנצח הישראלי יונתן שפנדורף. כמו כן תערך כתת אמן מיוחדת עם נעמי פולני. כמו כן שותפים בהפקות הפסנתרן ברק טל, כנר, מנצח והמנהל המוזיקלי של אנסמבל סולני ת"א והסופראן הישראלית -בינלאומית גב' רונה ישראל קולת, המנהלת האמנותית של המיזם.

מאת: הילה קומםצילום05/10/151786 צפיות
ענבל, בוגרת קמרה אובסקורה מוכרת כמפתחת טכניקת צילום ייחודית המשתמשת בנייר כסף שקוף ומשתקף. לקראת סדרה זו בחנה את החשיבה הגברית, ומתוך התרשמותה הסובייקטיבית בנתה מסכות מנייר עיסה לבן. בצילום ריאליסטי ובעזרת משחקי ופוקוס תאורה בלבד יצרה צילומים מופשטים המציגים טקסטורות סלעיות ומחוספסות.

מאת: הילה קומםתרבות ובידור16/06/152952 צפיות
בחודש יולי יגיע לראשונה לישראל הפרויקט הבינלאומי מצליח "הטנורים של המאה ה- 21 ". הפרויקט מפגיש את הסולנים המובילים של בתי האופרה הגדולים של מוסקבה- הבולשוי, בית האופרה סטניסלבסקי ונמירוביץ- דנצ'נקו והאופרה החדשה.

מאת: הילה קומםציור02/09/111628 צפיות
תערוכה חדשה ג'ון בייל - שיח בין ניגודים אוצרת: אירית לוין מכון המים, הגלריה העירונית גבעתיים, רח' השומר 7 פתיחה: יום שישי 9/9 בשעה 12:00 התערוכה תהיה פתוחה עד ה 24/10 שעות פתיחה ג' ד' ו' 11:00-1400 ובתיאום עם האוצרת 03-7325113

מאמרים נוספים בנושא תרבות ובידור

מאת: הדסהתרבות ובידור06/11/174471 צפיות
בתקופה האחרונה נפוץ להעביר כנסים ואירועים במרכזי כנסים אשר מפוזרים בכל רחבי הארץ. חשוב לציין שלא מספיק לבחור מרכז ואולם כנסים איכותי, אלה יש לקחת בחשבון את אופן בו תעצבו את האולם ובכך תגרמו לכנס לעבור בצורה מקצועית וטובה. במאמר זה ננסה לפרט על אופן בו ניתן לעצב את האולם ובכך להעביר כנס בהצלחה.

מאת: חיים נויתרבות ובידור18/10/174811 צפיות
מוטקה גנב הוא בחור דלפון וגנב המתחבר לפרחחים ומלווה עצמו בעדת כלבים. הוא מחליט להימלט כדי למצוא לעצמו זהות חדשה וחיים אחרים. הוא מוצא מקלט בקרקס נודד המציע גם בחורות מפוקפקות. הוא מתאהב שם בלוליינית שמשועבדת למתאבק נודע קנאריק, המנצל אותה ומכה אותה. מוטקה מחליט לחסל את קאנריק ובסיוע חברתו, הוא מבצע מזימתו וגונב את מסמכיו של המתאבק וכך הוא יוצא להמשך דרכו עם זהות חדשה.

מאת: ירון כהןתרבות ובידור01/06/175664 צפיות
לכותבים הרבים שניסו לספר את הסיפור האישי שלהם בשנים עברו לא היו ברירות רבות. מעטות היו ההוצאות שהסכימו להשקיע וגם השיקולים שלהן לא היו ברורים לגמרי גם כאשר הסיפורים היו מעניינים וטובים. היום, כבר אין צורך לחכות ולרוץ אחר אף הוצאה שתזהה את הפוטנציאל שלך בהוצאת קונטנטו דה סמריק וההוצאה הבת שלה, קונטנטו נאו, מזהים את הפוטנציאל של הסיפור לשכם ולוקחים אותו צעד אחד קדמיה

מאת: סיטארה אטמותרבות ובידור23/01/162698 צפיות
פסטיבל צלילים מרפאים חוזר זו הפעם השמינית והפעם בקונספט חדש. Healing Music Experience : המעבדה. שילוב בין הופעות חיות ומידע מדעי על מוסיקה. 3 ימים בהם נחקור 3 תדרי מוסיקה שונים דרך הופעות חיות, הרצאות וסדנאות. נשמע, נראה, נפיק ונחוש צלילים. סוף שבוע עטוף בנוף מדברי העוסק כולו במוסיקה, ולא דרך הקשבה בלבד. נעז ונשאל מהי מוסיקה? ממה היא עשויה? מדובר בפסטיבל החוקר את רבדם השונים של הצלילים, דרך התנסויות שונות.

מאת: אשרם במדברתרבות ובידור07/11/153689 צפיות
הSacred Journey - העשירי יוצא לדרך! מזמינים אתכם לחוות את הקסם של הג`רני, את המסע העמוק, הסוחף והמדהים, שאנחנו הולכים לעבור יחד, במרחב המופלא והמפנק של האשרם.

מאת: הילה קומםתרבות ובידור16/06/152952 צפיות
בחודש יולי יגיע לראשונה לישראל הפרויקט הבינלאומי מצליח "הטנורים של המאה ה- 21 ". הפרויקט מפגיש את הסולנים המובילים של בתי האופרה הגדולים של מוסקבה- הבולשוי, בית האופרה סטניסלבסקי ונמירוביץ- דנצ'נקו והאופרה החדשה.

מאת: גבעת ושינגטוןתרבות ובידור01/12/143163 צפיות
מחר, יום שלישי, י' בכסלו (2.12) עורכת "אמונה" בקמפוס קריית החינוך גבעת ושינגטון את הפסטיבל ה-3 לאמנויות הבמה, ובו תינתן שוב ההזדמנות ללהקות המחול הדתיות להביא לידי ביטוי את השילוב בין קודש ל(מ)חול, ואת החיבור שבין התנועה והאמנות לבין עבודת הבורא והאמונה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica