לאורך שנים מדברים על המוח היהודי כאל אחד הדברים הבולטים ביותר בעולם. הממציאים הכי גדולים, הפרופסורים החכמים ביותר ובכלל, רבים מאנשי העסקים המצליחים בעולם, כולם יהודים וכולם מתגאים בהיותם צאצאים של אברהם אבינו.
הגיית הרעיון ואז רישום פטנט
לכן, אין זה מפתיע כי חלק גדול מהאנשים שדואגים להמציא ולחדש לנו מדי יום ביומו יהודים אף הם. מדובר באלה שדואגים להמציא פטנטים רבים, שאת חלקם כמובן כולנו מכירים כיום כמוצרים בהם אנו משתמשים בחיי היומיום או כנוסחאות שונות אותן כולנו למדנו, בעוד חלק אחר שלהם נפל לתהומות השכחה ולא הצליחו לזכות להצלחה כמו אלה המקבילים אליהם. יחד עם זאת חשוב לזכור שגם אלו שאינם מצליחים, אל להם לומר נואש. התהליך להפוך את הרעיון שיש לאדם מסוים בראש אל מוצר למשל, הוא תהליך ארוך הכולל מספר שלבים מעייפים, מתישים וקשים, שבסיומם מגיעים אל סוף התהליך, כזה שיכול להתגלות כסוף מאכזב למדי, או לחילופין כסוף שמח ומשתלם ביותר. השלב הראשון מיד לאחר הגיית הרעיון הוא רישום פטנט. הרישום מתבצע במשרד הפטנטים ושם כל אדם בעל רעיון חדש, רעיון אשר לא חשבו עליו קודם לכן, בוחר לרשום אותו על שמו ולהבטיח כי לו יש את הזכות הראשונית עליו. יחד עם זאת, היה ואין פיתוח לרעיון, כלומר הוא אינו מקבל תנופה ואין הופכים את הרעיון לתוצר בתהליך, לאחר זמן מה ניתן לרשום אותו בשמו של מישהו אחר.
הפיכת הפטנט לדבר מוחשי
כמובן שבין אם אתם דואגים לפתח את הרעיון אותו רשמתם ובין אם אתם מחליטים דווקא להזניח אותו ולהעניק את ההזדמנות למישהו אחר, רישום פטנט הוא לא השלב האחרון בתהליך. השלב האחרון לאחר הגיית הרעיון ורישום הפטנט הוא כמובן השלב המרכזי, הפיכתו של הרעיון לדבר מוחשי. בין אם מדובר בדבר שהוא למעשה מופשט כמו תיאוריה כלשהי ובין אם מדובר במוצר פיזי, בכל מקרה ניתן להתייחס לדבר זה כאל דבר מוחשי מאחר שאין הוא נותר על רצפת העריכה של משרד הפטנטים, אלא יש מי שנותן לו חיים, יש מי שהופך את הרעיון הזה, את הפטנט הזה, לדבר שיתרום לאנושות כולה.