אם הגעתם לכאן אתם בוודאי מחפשים אחר טופס 4 ופרטים נוספים בדבר השגת הטופס וקבלת כל האישורים הדרושים לכך. מדובר בטופס אותו יש להציג בכדי לקבל אישור לחיבור מבנה לתשתיות מיום, חשמל וביוב. עם התקדמות הבנייה והגדרתו כראוי למגורים ואכלוס יש להזמין את הפקחים לצורך בדיקה לקבלת טופס 4. ללא טופס 4 לא ניתן יהיה לחבר את המבנה לתשתיות ולאשר אותו למגורים. רק לאחר הצגת הטופס ניתן יהיה להתקדם לשלב הבא ולהזמין את אנשי המקצוע הדרושים לחיבור המבנה לתשתיות.
תהליך קבלת טופס 4 למשרד דומה מאוד לתהליך קבלת הטופס בעבור בתי מגורים. המשרדים זקוקים לאישורים מתאימים לחיבור למערכות החשמל, המים וגם הביוב. בעל הנכס אינו רשאי להתגורר במבנה או לאכלס אותו גם למטרה עסקית ללא קבלת הטופס והאישורים המתאימים. לשם הנפקת טופס 4 למשרד יש צורך בחתימה של מהנדס המאשרת את תקינות המבנה, רק לאחר אישור המהנדס כי המבנה ראוי לאכלוס אפשר יהיה לעבור לשלב הבא ולהתחיל באכלוס המשרדים.
כיצד מתמודדים עם ההליך הביורוקרטי?
אין כל ספק כי ביורוקרטיה מסוגלת להתיש ולעכב תהליכי בנייה ואכלוס, אך בתחום הבנייה, אותה בירוקרטיה נועדה להגנה על הציבור מפני מבנים לא תקינים או מסוכנים. בדיקת המהנדס משמשת לאיתור ליקויים ובדיקה מקיפה של מלאכת הבנייה. המהנדס יאשר את הכניסה למבנה ואת חיבורו לתשתיות רק כאשר אין כל ספק באשר לתקינות המבנה והתאמתו לכל דרישות הבטיחות המחמירות.
מה בודק המהנדס לקבלת טופס 4?
1. תקינות ואטימות הממ"ד.
2. מערכת החשמל, הטלפון והמים.
3. תקינות מערכת הגז (ברוב המשרדים אין מערכת גז).
4. אישורים על פינוי פסולת מהמתחם.
5. קיום מעקות בטיחות תקניים במבנה.
6. אישורי מכבי אש למבנה על פי התקנים המחמירים.