תמיד כספת נתפסה כקופסה מוגנת שמונעת מגנבים לחדור אל תכולתה, ואכן כך היו הדברים העבר. במקור הייתה עשויה מפלדות עבות שמשלבות חומרים קשיחים שמקשים על החיתוך או הקידוח ושימשה לרוב לאחסון כספים וזהב, ואכן קראו להם בעבר - "קופות פלדה". עצם העובדה שכספות הן כבדות משקל (חלקם) גם העקירה והבריחה איתם אינה דבר של מה בכך.
היום שיטות הייצור השתנו כמו גם הצרכים שלנו.
כספת היום ברוב המקרים מיוצרת בייצור המוני תעשייתי ובכמויות ולרוב מיוצרות במזרח. הכספת נותנת מענה על צורך בתחושת ביטחון יחד עם מחיר זול.
מה ההבדל בין כספת בתקן לכספת בייצור המוני?
כאמור על ידי ייצור המוני של כמויות ניתן להוזיל את עלות הכספת, הוזלה זו נובעת מכך שייצור כמויות מוזיל את עלות חומרי הגלם. אך גם רמת הגימור והאיכות יורדת ומשמע שהתוצרת ירודה מבחינת איכות ועמידות בפני פריצה. יתכן כי למראית עין הכספת היא יפה מאוד עם נעילה אלקטרונית או מפתח ואפילו תהיה כבדת משקל, אך הדבר האמיתי שקובע הוא לא הצבע או המשקל אלה רמת המיגון.
על מנת לייצר ברמת מיגון גבוהה יש צורך בתקנים.
כספת בתקן הכוונה היא למוצר שעבר מבחנים וכל מבחן בדק אזור או מנגנון אחר. לאחר שהעבירו את מבחני התקן ניתן אישור מיוחד עם סימול ייחודי המעיד על עמידות הכספת.
חלק מהמבחנים הם מבחני ריסוק, פיצוץ, קידוח וחיתוך.
העלויות הגבוהות של מבחני התקן מושלכות באופן ישיר על המוצר עצמו ובכך מחיר כספת בתקן מאמיר.
כך שאין זה משנה אן=ם הכספת הינה גדולה או כבדה ולא משנה עד כמה חדיש יהיה מנגנון הנעילה שלה החשוב הוא האם יש תקן נגד פריצה לכספת.
לסיכום:
אנו מבינים כי ישנם סוגים שונים של כספות אך ההבדל העיקרי ואולי החשוב ביותר בניהם הוא אם יש תקן - אישור, ההחלטה היא בידינו, במידה ואנו מרגישים כי מה שאנו שומרים עליו אינו יקר או חשוב דייו אז פתרון זול של כספת המונית יהיה מתאים אולם כאשר באמת אנו רוצים לשמור על היקר לנו ולהיות בטוחים שכאשר גנב יפגוש את הכספת הוא יתקשה לפתחה ויתעכב ברור שנבחר כספת עם תקן.