הצעד הראשון לקראת בנייה של פרגולה לבית או כל מבנה אחר מתחיל בהגשת בקשה להיתרי בנייה. לא כל סוגי הפרגולות מחייבות בהגשת בקשה להיתרי בנייה, אך כדאי לוודא זאת מראש בכדי לא למצוא עצמכם מתמודדים עם קנסות או צו הריסה. הצעד הבא יהיה הרכבת תכנית הבנייה ורכישת חומרי הגלם וכלי העבודה. בהתאם לתכנית, להנחיות האדריכל ולעלויות חומרי הגלם תוכלו לקבל החלטה האם אכן כדאי יהיה לבנות בעצמכם את הפרגולה.
הכנות לקראת הרכבת התכנית ובניית הפרגולה
א. מדידות מדויקות של המתחם תוך התייחסות לתנועת השמש וצורכי הצללה משתנים.
ב. בחירת סגנון העיצוב המבוקש תוך בחינת קו העיצוב הכללי של המרפסת או הגינה.
ג. האם יסודות הפרגולה יוצבו בתוך בטון או בתוך האדמה? בניית פרגולות עץ מחייבת רמה גבוהה של בטיחות.
ד. קבלת אישור בנייה מתאימים, פרגולות עץ הן מבנה קבע הדורש לעתים היתרי בנייה. לרוב, קבלת האישור אינה מסובכת, אך ישנם מקרים בהם תתבקשו לקבל גם את הסכמת השכנים.
ה. בחירת חומרי הגלם תוך התייחסות לסוף העץ המתאים ביותר, לא כל סוגי העצים מתאימים לשימוש חיצוני. נציין כי ישנם פערי מחירים בין סוגי העצים, כדאי לזכור כי פרגולות עץ לא מחליפים בכל שנה וגם לא בכל 10 שנים, כדאי לבחור בחומרי גלם חזקים.
ו. חיטוי העצים ואיטום מונע חדירה של תולעים, פטריות ושאר מזיקים אל תוך העץ, כדאי להקפיד על שימוש בעצים אשר טופלו היטב בחומר אנטי בקטריאלי. שלב זה הוא ההזדמנות לבחון צבעים מיוחדים בהם אפשר יהיה לצבוע את הפרגולה.
פרגולות עץ ניתן יהיה לבנות באופן עצמאי אך מדובר במלאכה לא פשוטה, אם לא ניחנתם בניסיון הדרוש מומלץ יהיה לשכור איש מקצוע. זכרו כי הפרגולה חשופה לרוחות וגשמים, לא תרצו להסתכן בעבודה חובבנית ופחות בטיחותית.