איך יוצרים תוספת עצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה?
החשש מטיפולי שיניים מונע מאיתנו לעיתים היכרות עם שיטות טיפול מהפכניות ואפקטיביות. כיום ניתן לעבור טיפול בשם הרמת סינוס שמטרתו העיקרית היא יצירת תוספת של עצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה. טיפול זה נפוץ מאוד ויש לו השלכות ארוכות טווח. הוא מתבצע בעיקר לקראת החדרת שתלים דנטאליים בחלקים האחוריים של הלסת העליונה, כאשר המשתיל נתקל בחוסר נפח עצם מספק. החדרת שתל דנטאלי באופן לא מספק אל תוך חלל הסינוס יוצרת דלקות, זיהומים וכשלים.
עיבוי כמות העצם באיזור חלל הפה מאפשר הכנה לקראת החדר השתל. עם זאת, קיימים שני סוגים של טיפולי הרמת סינוס. בסוג הראשון מבצע המנתח פתח בצד החיצוני של הלסת וכך מבטיח גישה נוחה אל החלל. בסוג השני לא מתבצעת פתיחת חלון אלא רק קידוח קטן דרך עצם הלסת מתוך חלל הפה.
בחירת טיפול שיניים
ההבדלים בין טיפולי שיניים באים לידי ביטוי במשך התהליך, בהתאוששות, בתופעות הלוואי וגם במחיר. יחד עם זאת, המטופל לא מקבל לבד את ההחלטה לגבי סוג הטיפול המתאים עבורו. תפקידו של רופא שיניים הוא קודם כל לזהות את הצורך בטיפולי הרמת סינוס ולאחר מכן להגיב בהתאם. הרופא יכול להמליץ על הרמה פתוחה או סגורה על בסיס אבחון ראשוני, היסטוריה רפואית ושיקולים מקצועיים נוספים.
המאפיין המשותף לרוב טיפולי השיניים הוא רמת הצלחה גבוהה. בטיפולי הרמת סינוס לדוגמא האחוזים מגיעים עד 90%-95%, וזאת בעיקר בשל ידע מקצועי הנצבר תודות למכשור טכנולוגי מתקדם. הסיבוכים המוכרים היחידים של טיפול זה הם כאב, נפיחות, זיהום ולעיתים רחוקות דלקת כרונית של הסינוסים. מנגד, רוב תופעות הלוואי חולפות במהירות ולאחר מספר ימים.