בשנים האחרונות החלה לעלות המודעות לסוגיות החברתיות-כלכליות הקיימות בארצנו. המצב הכלכלי החל להקשות על יותר ויותר אנשים, עד שקמו כמה אנשים שהחליטו להשמיע את קולם בתקווה שהדבר ייצור פתח לשינוי במצב הנוכחי.
בקיץ של לפני שנתיים פרצה בישראל מהפכה חברתית שלא נראתה כמותה קודם. המוני אנשים התאגדו באחד המקומות המרכזיים ביותר בארץ - שדרות רוטשילד בתל אביב, ונאבקו על סוגיות חשובות וכואבות כמו יוקר המחייה, התנאים הסוציאליים, המשכורות ועוד.
אולם, במקביל החלה להישמע שוב ושוב הטענה כי למרות שאנחנו מתלוננים שקשה לנו לשרוד במציאות הכלכלית השוררת בישראל של השנים האחרונות, בתי הקפה והמסעדות בתל אביב ממשיכים להיות מלאים בלקוחות במהלך רוב שעות היום. עבודה מועדפת במלון בתל אביב.
תל אביב היא אחת מערי התיירות המרכזיות בארץ, עיר תוססת הכוללת מגוון מקומות בילוי מכל הסוגים מהמינים, מבתי קפה ומסעדות ועד פאבים ומועדונים.
בשנים האחרונות, במקביל לעליית תוכניות הבישול בטלוויזיה בהם מככבים שפים מפורסמים, מסעדות השף הקיימות בתל אביב ובערים נוספות החלו לקבל חשיפה מחודשת והלקוחות לא איחרו להגיע.
אולם, אנשים רבים טוענים כי המחירים הגבוהים אותם ניתן למצוא במסעדות הללו אינם מוצדקים. מצד אחד, לעיתים קרובות מדובר על מסעדות שכולם מדברים עליהן, שומעים עליהן ומסתקרנים לבוא ולהתרשם בעצמם, אך מצד שני מתקשים להסכים לשלם את המחירים הגבוהים המהווים תנאי לאכילה במקומות אלו.
כך החלו להופיע ברחבי העיר מסעדות שנראה כאילו הן מיועדות רק לבעלי יכולת כלכלית שהיא מעל הממוצע, ונוצרת סוג של הפרדה בין מעמדות שונים במקומות הבילוי הקיימים בארץ.
למרות שאף אחד לא חייב לבחור לאכול דווקא במסעדת שף, ייתכן שעל בעלי המסעדות לחשוב מחדש על האסטרטגיה שלהם, אם הם רוצים להגיע לקהל רחב יותר ולתת למגוון רחב יותר של אנשים להגיע למסעדה שלהם.
בארץ בכלל ובתל אביב בפרט - ניתן למצוא מסעדות מכל הסוגים, הן מבחינת סוג המאכלים והן מבחינת המחיר. למרות שמחירי המנות מגלמים בתוכם לא רק את עלות הכנת המנה וקניית המצרכים, אלא גם את עלות הישיבה במסעדה. כאשר מדובר במסעדה ידועה, המחירים עולים באופן אוטומטי, ובפנינו עומדת ההחלטה האם לשלם את המחיר.