עבירות המוגדרות כעבירות ביטחון, הן כלל המעשים אשר פוגעים בביטחוןהמדינה ובכך, מסכנים את המדינה ואת צבא ההגנה לישראל. כמו כן, ביצוען שלעבירות מסוג זה, עלול לפגוע בשלומם של אזרחי המדינה.
תחת ההגדרה שלעבירות ביטחוניות, נמצאות כלל העבירות, אשר ביצוען, עלול לפגוע בריבונותהשל המדינה, עבירות אשר ביצוען עלול לייצר קונפליקטים, עימותים, מאבקיםומלחמות, כל שכן לפגוע ביחסים דיפלומטים וביחסי חוץ של המדינה ועל ידי כך,לסכן את שלום המדינה ואזרחיה. עבירות אלו מוגדרות על פי חוק העונשין כבגידהבמדינה וכוללות גם שירות בכוחות האויב או מתן סיוע לכוח עוין בזמן מלחמה.
עבירותהביטחון השכיחות כוללות, גניבת מסמכים בעלי סיווג בטחוני והפצתם, פרסוםתמונות אישיות הקשורות בדרך זו או אחרת לצבא, ברשתות החברתיות, העלאת מידעמסווג לאינטרנט ודיבור בטלפון סלולרי אזרחי על מידע צבאי מסווג.
ריגול גם הוא נחשב לעבירת ביטחון. חוק השיפוט הצבאי מתייחס לכל העברת מידע לגורמים עוינים, פרסום או הפצה של מידע מסווגוהימצאות בשטחים אסורים, כאל עבירות ריגול ומייחס לעבירות ביטחוניות מסוגזה, חומרה רבה. חייל החשוד בביצוע עבירות ריגול יעמוד לדין והעונש המרביהצפוי לו, הינו 15 שנות מאסר.
סעיף נוסף לחוק השיפוט הצבאי הנוגעלעבירות ביטחוניות, הוא פגיעה בכוחות המזויינים. סעיף זה כולל מעשים כמופגיעה בכוחות צה"ל, פגיעה בכוחות הנלחמים לצדו של צה"ל, פגיעה בכוחותהמשטרה, ניסיון לעורר מרד, מרידה, השתמטות וסרבנות.
עבירת ביטחוןנחשבת לעבירה פלילית אשר דינה הוא חמור מאוד ונוקשה מאוד, אי לכך, תהליכיהאכיפה, השיפוט והענישה, מתנהלים בצורה אחרת מהמקובל.
אם בכל מקרה שלביצוע עבירה, זכאי החשוד לייצוג של עורך דין החל מתהליך החקירה, במקרה שלחשד בביצוע עבירה הפוגעת בביטחון המדינה, ברשות החוקר הממונה על החקירה,למנוע מהחשוד להתייעץ עם עורך דין, בעשרת הימים שלאחר תחילת החקירה. בנוסף, באפשרותו לבקש אישור מבית משפט מחוזי, להארכת התקופה, ל 21 יום.
כמוכן, באפשרותו של החוקר הממונה למנוע מהחשוד לעמוד בפני שופט לזמן של 96שעות, מרגע המעצר, ולאחר שראה שופט, ניתן להאריך את מעצרו של החשוד בתקופהשלא עולה על 35 ימים, מבלי שהוגש כתב אישום.
החוקר הממונה על הפרשה רשאי לא לדווח על עצירת החשוד לתקופה של שבעה ימים, כאשר אישור משר הביטחון יאריך את התקופה ל 15 ימים.
עצירת חשוד בביצוע עבירת ביטחון יכולה להתבצע גם על ידי מעצר מנהלי. מעצר מנהלי מאושר על ידי משרד הביטחוןוהוא תקף לשישה חודשים אשר בסיומם, ישנה אפשרות להאריך את המעצר לעוד שישהחודשים. מעצר זה, אינו מצריך כתב אישום, שופט או בית משפט.
עבירותביטחוניות הינן נושא רגיש במיוחד והעונשים הצפויים לעבירות מסוג אלו,חמורים ונוקשים. לכן, חייל אשר הועלו נגדו חשדות לביצוע עבירה ביטחונית ,כדאי שיפנה לעורך דין המתמחה בתחום.