על אף שכיום בריכות שחייה בבעלות פרטית לא נמצאות תחת פיקוחו של משרד הבריאות או הרשות המקומית, בכל זאת רצוי מאד לקבל סיוע חיצוני בדמות של שירותי יעוץ מוסמכים ופרטיים במסגרת בניית בריכת שחייה פרטית. יועץ פרטי ומוסמך יוכל להמליץ לאופן הראוי ביות על פיו יש לבנות את הבריכה דרך שימת דגש והתייחסות נרחבת לעקרונות של משרד הבריאות, וזאת במטרה לשמור על רמת היגיינה נאותה. העיקרון הראשון הוא סחרור המים על ידי סינון וחיטוי באופן מבוקר לאורך כל שלבי פעילותה של הבריכה.
אחזקת בריכת שחיה פרטית- דגשים
סחרור המים חייב להיעשות על ידי שימוש בחומרים מורשים. כדי לבצע בדיקה שטחית של איכות המים בבריכה הפרטית יש צורך בשני פרמטרים פשוטים מאד ליישום. במידה והמים מגיעים עד לשפה העליונה של הבריכה הרי שמדובר במים צלולים בעלי רמת סינון נאותה. מעבר לכך ההמלצה הברורה היא לפנות אל מפעיל בריכה מוסמך במטרה שידאג לתחזוקתה של הבריכה הפרטית, כפי שנהוג לעשות גם בבריכות ציבוריות. חשוב להקפיד שכל הרכיבים שמשפיעים על איכות המים ימצאו בגדר הגבולות הסבירים.
רמות נכונות של חומרים במי הבריכה
כדי שהמים יהפכו לרווים חשוב לשמור במסגרת אחזקת בריכת שחיה פרטית על רמות נכונות של החומרים. המפתח לתפעול נכון של הבריכה לטווח הארוך מבלי בעיות ותקלות נעוץ בדיוק בשמרה על רמות נכונות של חומרים במים של הבריכה. כך ישנו צורך לשמור על רמת PH נכונה שנעה בין 0.7 ל- 7 PH. במידה וחומר זה נמצא במינונים נמוכים מידי ציוד הבריכה עשוי להישחק, גירוי בעיניים עשוי ללוות את הרחצה בבריכה והכלור יתנדף במהירות. במידה וה- PH יותר מדי גבוה כלומר מעל 7.8 יתכן ותיגרם הצטברות אבן בציוד הבריכה.
לשמור על רמת ה- PH בבריכה
מעבר לכך המים יהפכו להיות עכורים ומעורפלים, כוח החיטוי של הכלור ייחלש משמעותית וייווצר גירוי בעיניהם של המתרחצים בבריכה. התפקיד של הכלור בבריכה הוא לחטא את המים, עם הוספתו למים הוא מיצק חומצה הידרו כלורית שהורגת חיידקים, אצות וגורמי מחלות שונים. ה-PH משפיע בצורה ניכרת על הכלור ועל כן חשוב לדאוג שהוא יהיה ברמה ובמינון נכון.