פעילות גופנית בהריון עוזרת בהעלאת סיבולת לב הריאה ושיפור זרימת הדם בגוף. נשים שמבצעות פעילות גופנית במהלך ההריון סובלות פחות מתופעות לוואי כגון : כאבי גב, עצירות ובעיות בעיכול.
אישה בהריון שרוצה לעסוק בפעילות גופנית צריכה להתייעץ תחילה עם רופא כדי לוודא שמותר לה, גם אישה שההריון שלה תקין. בד"כ הרופאים יאשרו ואף יתמכו בהחלטת האישה לעסוק בפעילות גופנית מהסיבה הברורה שמחקרים רבים הוכיחו שנשים שעוסקות בספורט בהריון סובלות פחות מתופעות כגון : סוכרת, לחץ דם ואפילו הלידה שלהן יותר קלה.
ישנם כמה סוגי ספורט שמומלצים במהלך ההריון, אך חשוב נורא לשמור על רצף התעמלות במהלך ההריון, להתמיד בסוג הפעילות והתדירות שלה בכדי לא לאפשר לשרירים להיות רפויים.
סוגי הספורט המומלצים
הליכה- האימון המומלץ ביותר לאישה הרה הוא הליכה, אישה בהריון אינה חייבת ללכת במהירות גבוהה כאשר את בהריון גם הליכה בקצב איטי נחשבת לספורט וגורמת לשרירים לפעול. השתדלתי לבצע את ההליכה במשך 20-40 דקות עד שלוש פעמים בשבוע.
שחייה- בשחייה יש אלמנטים חשובים מאוד ששומרים על גופך, כאשר אנו שוחים לגוף יש חוסר משקל בצורה זאת אנו מחזקים שרירים מבלי לפגוע במפרקים כלל. כמו כן, שחייה מרפה את השרירים, פורקת מתח, מונעת בצקות, ממריצה את הדם ומאפשרת חילוף חומרים בקצב מואץ יותר.
פילאטיס-ניתן לבצע תרגילי פילאטיס במשך כל ההריון וכך נוכל לשפר את היציבות שלנו שמתערערת מעט במהלך ההריון. כמו כן, במהלך הפעילות אנחנו לומדים לשלוט בנשימה שלנו מה שעוזר המון לאישה בחדר הלידה ובהפגת מתח.
כאשר עוסקים בפעילות גופנית במהלך ההריון חשוב להתייעץ גם עם מדריך כושר מקצועי שיוכל להמליץ על התרגילים הטובים ביותר שלא יפגעו בך ובעובר.
כמובן שכאשר את מרגישה דימום, התכווצויות או כל תחושה לא טובה אחרת עלייך להפסיק את הפעילות הגופנית.