סוכרת הריון היא תופעה שהגוף מפתח סבילות לגלוקוז שמתפתחת כתופעת לוואישל ההריון, השכיחות של הנשים החולות בסוכרת הריון היא 3% מכלל הנשים ההרות בישראל. סוכרת הריון שאינה מאובחנת עלולה להוות סכנה לאם ולעובר. ולכן כל אישה הרה עוברת בדיקה שנקראת העמסת סוכר, שמטרתה לאבחן סוכרת הריון. רמת סוכר שגבוהה או לחילופין נמוכה מהמקובל עלולה להצביע על סוכרת הריון.
הגורמים העיקריים לסוכרת הריון מצויים במצבה הגופני והבריאותי של האישה לפני כניסתה להריון. כמו כן, אישה שחלתה בסוכרת הריון בהריונות קודמים או שיש במשפחתה נשים שחלו בסוכרת הריון, נמצאת בקבוצת סיכון ועלולה לחלות בסוכרת הריון.
הסיכונים לאם נובעים בעיקר ממבנה הגוף של העובר שהוא בד"כ גדול בסוכרת הריון, דבר שעלול להקשות על לידה טבעית. כמו כן נשים שחולות בסוכרת הריון יש סיכוי גדול יותר לחלות ברעלת הריון, היפרדות שליה, זיהומים וריבוי מי שפיר כל אלה עלולים להוביל ללידה מוקדמת.
הסיכונים לעובר נובעים מכך שהם עלולים להיוולד גדולים ולהגיע למשקל של 4-5 ק"ג.כמו כן, קיים סיכון שריאותיו של התינוק לא יתפתחו בקצב מהיר כמו משקלו.
כאשר מאבחנים אישה כחולת סוכרת הרופא ימליץ על דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית, בכדי לאזן את רמות הסוכר בדם. ישנן גם נשים שיצטרכו להזריק אינסולין במהלך ההריון, ויקבלו הדרכה כיצד להזריק לבד.
חשוב נורא לציין שרוב הנשים שחולות בסוכרת הריון ונשמעות להוראות הרופא, אינן נזקקות כלל להזרקת אינסולין.
לאחר הלידה ידרשו הנשים שחלו בסוכרת הריון לעבור מעקב שנתי אחר הסוכר שלהן. מכיוון שהן נמצאות בקבוצת סיכון ועלולות לפתח סוכרת. כמו כן, תידרש האישה להודיע לרופא הילדים שהיא הייתה סוכרתית במהלך ההריון בכדי שהרופא ייקח דגימות דם מהתינוק ויוודא שהתינוק אינו סובל מרמות סוכר נמוכות בגופו.