בניית אתרים בקוד פתוח היא בנייה של אתרי אינטרנט, באמצעות שימוש בתוכנות של בניית אתרים, כאשר כל אחד יכול לבצע באותן תוכנות שיפורים ושינויים. במאמר הבא נסביר מהו קוד מקור, נדבר על מערכות קוד פתוח וסגור, ונרחיב על בניית אתרים בקוד פתוח, שהינה נפוצה כיום מאוד.
מהו קוד?
קוד הקרוי גם קוד מקור הינו למעשה ה-DNA של התוכנה, המרשם שלה, שכתוב בשפות תכנות כמו C/C++, Java ועוד.
קוד סגור
לאחר שהתכניתן מסיים לבנות את התוכנה, התוכנה עוברת תהליך הנקרא הידור (compilation). התהליך הזה הופך את השורות הרבות שמרכיבות את הקוד לבלתי ניתנות לקריאה. לאחר תהליך ההידור, המשתמש אינו יכול לגשת לקוד או לראות אותו. המשמעות הרחבה של זה היא שגם אם יש לכם רעיון לשדרוג המערכת ולשיפור יכולותיה, אסור לכם להיכנס אליה, ולבצע בה את השינוי. במילים אחרות, הלקוח שרוכש את התוכנה, תלוי באופן מוחלט בחברה אשר סיפקה לו אותה, והוא אינו יכול לבצע בה שום דבר, כיוון שהיא בנויה בקוד סגור, המונע גישה או צפייה בקוד המקור שלה.
מהו ההיגיון הכלכלי בבניית מערכות בקוד פתוח?
העובדה שתכניתנים מכל העולם יכולים לשפר את יכולותיה של המערכת, ולייצר עבורה אפליקציות נוספות משפרת את האטרקטיביות שלה בעיני המשתמשים, והם מעדיפים אותה על פני מערכות קוד סגור, שהם צריכים לשלם כסף עבור השימוש בהן, והן פחות משוכללות. העובדה שהמשתמשים של מערכת הקוד הפתוח ממשיכים כל הזמן לפתח אפליקציות סביבה, היא זו שבבסיסה עומד הרווח הכלכלי מהמהלך, כיוון שלחברת התוכנה שבנתה את אותה תוכנת קוד הפתוח, תהיה זכות בלעדית על כל השירותים שיהיו נחוצים עבור אפליקציות שתזכינה להצלחה.
מעוניינים בבניית אתר איכותי? פנו לחברה לבניית אתרים בקוד פתוח
יש כיום באינטרנט מגוון תוכנות של בניית אתרים בקוד פתוח כגון WORDPRESS,MAGENTO ו- JOOMLA שמאפשרות בניית אתרים בקוד פתוח בחינם. יחד עם זאת אל תתפתו לבנות אתר בעצמיכם, כי גם אם תצליחו לבנותו, הוא ייצא חובבני, מבולגן ומיקומו בגוגל יהיה נמוך. על מנת לבנות אתר איכותי ומרשים שימוקם גבוה בגוגל, יש לפנות לחברה מקצועית של בניית אתרים בקוד פתוח.
המאמר נכתב ביוזמת חברת Dreamview העוסקת בתחום בניית אתרים ו קידום אתרים