רכישה בסיסית נבונה
בבסיס כל בר איכותי נמצאים כמה מצרכי בסיס יחד עם כמה כלים בסיסיים המלווים כל בר ביתי ומקצועי כאחד. ככלל מדובר במשקאות קלים, במשקאות אלכוהוליים וברכיבים נלווים, בכוסות מסוגים שונים ובאביזרי ריסוק וערבוב.
אביזרי חיתוך, ריסוק וערבוב
על מנת להכין קוקטיילים יש להצטייד בכלי מדידה שנקרא ג'יגר. מומלץ לרכוש ג'יגר בנפח 50 מיליליטר. עצה לחסכון בעלויות: ניתן לעשות שימוש גם בכוסית שוט ככלי מדידה, אך חשוב לעקוב אחר ההוראות בהכנת הקוקטיילים ולשמור על כמויות מדויקות משום שהן חשובות לטעם. יחס המדידה מאוד חשוב.
כוס הערבוב יעילה על מנת להכין כמה משקאות באותו הזמן. היא מתאימה להכנת משקאות צלולים שאינם מדוללים. הנוזל נמזג מכוס הערבוב היישר על הכוס בו הוא מוגש דרך מסננת מותאמת. אל הכוס והמסננת נוספת כף בעלת ידית. חשוב שתהיה ארוכה. הכף מיועדת להמסת קמח וסוכר בעת הצורך.
ברור שאין בר ביתי ללא קרח. יש להצטייד בכלי לשמירת הקרח כדי שיישאר מוצק לאורך זמן. מומלץ לעשות שימוש בכלי ייעודי בעל בידוד (לא לוותר על מכסה). עדיפות לשניים: אחד עבור הבר ואחד נוסף עבור האורחים. ניתן להוסיף לרשימה גם דלי קרח המיועד ליינות מבעבעים וליינות לבנים.
לכלי הקרח יתווסף מרסק הקרח. אמנם הבלנדר (לא מעבד המזון) עושה יופי של עבודה, אבל קיימים גם מרסקי קרח ידניים עשויים מפלסטיק המוגשים בעיצובים שונים. בר מקצועי מצויד בשניהם. המשלים במקרה זה הם המלקחיים המתאימים גם לאחיזה בחתיכות הלימון הנדרשות, ואם בלימון עסקינן, הרי חובה בכל בר ביתי סכינים איכותיים (סכין טורנה וסכין שף 12 ס"מ או 14 ס"מ), קרש חיתוך, פותחן לבירה, ליין ולקופסאות שימורים, ואיך אפשר בלי השייקר המיועד להכנת משקאות בהם נוספים חומרים הקשים לערבוב כגון ליקר ומיץ.
כדי לחתום את רשימת הציוד יתווספו הקנקנים המיועדים לשתייה הקלה, העלי המשמש עבור מיצוי עשבי תיבול, פירות ופרחים (הלהיט החדש בתחום) ומועך הלימון (אפשר להסתפק במסחטת מיץ פשוטה ואפשר להקפיא קוביות לימון מראש). כעת הבר מוכן לקליטת הכוסות המיועדות לשתייה, המשקאות הקלים והמשקאות האלכוהוליים.