חומרי הגלם בהם נעשה שימוש בבניית מטבחי חוץ:
מטבח חוץ, כשמו כן הוא, מוצב בחוץ. על מנת להבטיח שמטבח החוץ ישמור על תקינותו ושלמותו לאורך שנים רבות ולא פחות חשוב מכך, יישאר אסטטי ונעים לעין, מיוצרים מטבחי החוץ מחומרים ייעודיים המתאימים לתנאי מזג האוויר המשתנים, כולל גשם, שמש חזקה, אוויר עשיר בלחות ועוד. חומרי הגלם המרכזיים מהם בונים מטבחי חוץ הם נירוסטה ועץ. בנוסף, משלבים גם משטחי עבודה משיש ומחומרים פולימריים שונים.
הנירוסטה היא חומר מושלם לשימוש במטבחי חוץ. מצד אחד, הנירוסטה היא יפה ואסטטית (וגם שומרת על המראה היפה שלה לאורך שנים) ומן הצד השני היא פרקטית מאוד ובעלת יתרונות רבים. מדובר במתכת השייכת לקבוצת "פלדת האל חלד" ואכן, היא איננה מחלידה גם בחשיפה ממושכת למים. הנירוסטה אינה דוהה ואינה סופגת כלל כתמים. היא קלה מאוד לניקוי באמצעות מטלית לחה וניתן להבריקה באמצעות חומרים מיוחדים להברקת נירוסטה. מבחינת עמידות בטמפרטורות קיצוניות, הנירוסטה אינה רגישה לא לחום ולא לקור ולכן ניתן להשתמש בה בלב שקט לכל שימוש במטבח החוץ, החל מהגריל וכלה במקרר. נירוסטה היא חומר הגלם המרכזי ממנו עשויים מטבחים תעשייתיים ומוסדיים וכמו כן משתמשים בה לייצור סכו"ם, תנורים, מיקרוגלים ומוצרים ביתיים נוספים.
על מנת "לשבור" את המראה הכסוף האחיד של הנירוסטה, ולקבל תוצאה שהיא גם פרקטית וגם משדרת חמימות ומזמינה להתקבץ סביבה (וזו הרי הסיבה לבחור במטבח חוץ מלכתחילה) מקובל לשלב במטבח גן, גם יחידות עשויות עץ. ישנם מספר סוגי עץ שמומלצים לשילוב במטבח חוץ, משום שהם עמידים גם בתנאי מזג אויר קיצוניים. מדובר בעצים כמו טיק בורמזי, מהגוני, איפאה (שמשמש גם לבניית דקים וחיפויי גן), אורן ואגוז אפריקאי. לכל אחד מסוגי העצים הללו יש מראה ייחודי משלו והם נבדלים זה מזה גם בחוזק העץ, בקושי שלו ובעמידות שלו, אם כי כולם עמידים לשנים ארוכות.