קפה ירוק
לקפה הירוק השפעה שונה מן הקפה השחור הנפוץ אותו אנו מכירים. כדי להפיק מן הקפה הירוק את מירב התועלת, יש לצרוך קפה ירוק כאשר הוא קרוב ביותר למצבו הטבעי, כתמצית או כחליטה מפולי הקפה הירוק, כאשר הם במצב הטבעי, עוד בטרם קולים או טוחנים אותם, ללא תוספת של חומרים משמרים או מרכיבים אחרים כלשהם.
הקלייה והטחינה של פולי הקפה הידוע לנו דיאטת קפה ירוק מורידים מיעילותו. ממחקר חדש שנערך בעניין הקפה הירוק עולה כי צריכת יומית של 2-3 כוסות חליטה מפולי הקפה הירוק או צריכת תמציות טהורות וטבעיות המופקות מפולי הקפה הירוק יועילו לבריאות ויסייעו לירידה במשקל. הקפה הירוק דומה בתכונותיו לתה הירוק, הוא מכיל נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות שונות, יעיל בהגנה על הגוף מפני רדיקלים חופשיים, מחזק את המערכת החיסונית, יעיל להורדת לחץ הדם, הורדת הכולסטרול הרע, איזון הסוכר, שריפת השומנים וסיוע לפעולת מערכת העיקול על ידי האצת חילוף החומרים בגוף. צריכת 2-3 כוסות של קפה ירוק ביום (או לחילופין תמצית קפה ירוק בתרסיס או בקפסולות) תסייע לרדת במשקל בממוצע 3 קילו בחודש הראשון ללא דיאטה.
ידוע כי הקפה הוא אחד המשקאות הממריצים והמעוררים, וזאת בזכות הקפאין שמכיל הקפה הירוק. הקפה הירוק מופק מצמח ה - Coffea Arabica אשר מכיל בין היתר פוליפנולים הידועים בתכונותיהם היעילות. הפוליפנולים המצויים גם בתה הירוק ידועים בתכונותיהם נוגדות החמצון ומסייעים למניעת מחלות שונות. נשאלת השאלה האם הקפה השחור אותו אנו צורכים, בעיקר בבוקר, יכול לסייע באותה מידה והאם ניתן להפיק מהקפה השחור את האפקט המופק מהקפה הירוק. לצערנו הרב - התשובה היא לא.
מדוע קפה שחור אינו יעיל להרזיה ?
הקפה השחור עובר תהליכים שונים עד אשר הוא מגיע לכוס הקפה שלנו. פולי הקפה עוברים תהליך קלייה בטמפרטורה גבוהה ולאחר מכן נטחן. תהליך זה מעניק לקפה השחור את הטעם המיוחד שלו, את הצבע הכהה ואת הארומה האופיינית לו שרבים מאיתנו אוהבים, אך תהליך הקלייה בטמפרטורה גבוהה גורם לפולי הקפה לאבד את החומצה הכלורוגנית שבו, וכך מאבדים פולי הקפה את תכונותיהם היעילות והטובות. פולי הקפה הירוק הלא קלויים עשירים בנוגדי חמצון (הפוליפנולים) בחומצה קפאית ובעיקר בחומצה כלורוגנית שהם המפתח לתהליכים המתרחשים בגופנו המגנים על בריאותינו ומסייעים לירידה במשקל, על כן מומלץ לצרוך את המיצוי או החליטות המופקות מפולי הקפה הירוק. במחקרים ארוכי טווח נמצא כי הפוליפנולים מסייעים לשריפת השומנים בגוף, מפחיתים את הצטברות השומן בגוף, בכבד, ובעיקר באזור הבטן. הנחקרים אשר השתתפו במחקר וצרכו את תמציות הקפה הירוק ירדו במשקל והצרו היקפים בעיקר באזור הבטן, כאשר נצפתה ירידה בשומן הבטני בזכות הפעילות הנוגדת חמצון של הפוליפנולים, הקפאין ומינרלים מהקפה.
מיצוי המופק מפולי הקפה הירוק
במחקר אשר בוצע ונחקרו השפעות תמציות פולי הקפה הירוק על הגוף, נחקר הקשר בין הפחתת המשקל לבין צריכת מיצוי שהופק מפולי הקפה הירוק, ונמצא כי צריכת התמצית פעמיים במשך כל תקופת המחקר סייעה לנחקרים לרדת במשקל ללא כל שינוי בתזונה, באורח החיים וללא תופעות לוואי. המחקר התנהל במשך 12 שבועות, כאשר במשך כל התקופה ניתנו למשתתפים השלמות תזונתיות של תמצית הקפה הירוק. במשך תקופה זו לא סבלו הנבדקים מכל תופעות לוואי והפחיתו בממוצע 16% ממשקל גופם. החומצה הכלורוגנית המצויה במיצוי פולי הקפה הירוק היא בעלת התפקיד החשוב ביותר בתהליכי ההרזיה. תפקידה של החומצה הכלורוגנית הוא להגביר את שריפת השומנים, להגביר את קצב חילוף החומרים בגוף ולעכב את ספיגת הסוכרים בדם.
כיצד להפיק את המיטב מתמצית פולי הקפה
כיום חיים אנו על פי אורח חיים מודרני, כאשר המזונות שאנו צורכים תורמים רבות להשמנה מאחר והם עתירי סוכרים ושומנים. מומלץ להשתמש בתמצית הקפה הירוק כחליטה או במיצוי, המהווה תוסף מזון יעיל שבו מרכיבים נוגדי החמצון שיסייעו לחיזוק המערכת החיסונית על ידי כך שילחמו ברדיקלים החופשיים. כדי שצריכת התמצית תהיה אפקטיבית, מומלץ לצרוך את התמצית חצי שעה לפני הארוחה, פעמיים ביום, בכל פעם כמות של 800 מ"ג. כאשר רוכשים את התמצית יש להקפיד לרכוש את תוסף המזון הטהור והטבעי אשר מופק מפולי קפה ירוק (מצמח ה - Coffea Arabica) ומומלץ כי התמצית לא תכיל חומרים נוספים. לתמציות הקפה הירוק השפעה חיובית גם על מערכות נוספות בגוף והוא יעיל גם לטיפול ביתר לחץ דם, שריפת גלוקוז, שריפת שומן מהגוף, מהכבד ומאזור הבטן ואזורים אחרים בהם יש מצבורי שומן. תמציות הקפה הירוק מסייעים לעכב את הפיכת הגלוקוז לשומן, מה שיגרום לירידה מעכבים