קוד פתוח הינו שם כללי לאתרי אינטרנט או תוכנות, אשר נבנים בסביבת עבודה המוכרת לקהל גדול מאוד של מתכנתים, ללא זכויות יוצרים וללא כל זכויות משפטיות אחרות, שמפריעות להפצתו של קוד המוצר, ומאפשרים שימוש רחב בהם, ללא כל תשלום של דמי שימוש.
בניית אתר בקוד סגור
חשוב מאוד שתבינו במה מדובר. בעולם התוכנה הקוד הוא ליבת הנכסים של בית התוכנה. הקוד מוגן באמצעים מתקדמים של טכנולוגיה כגון מיסוך, הגנה מפני עריכה ועוד, וגם באמצעים משפטיים כזכויות יוצרים, כך שמי שמעוניין לבצע שינוי בקוד חייב להיעזר באותו קוד ולשלם רק לבית התוכנה המקורי אשר פיתח אותו. אדם שלא השתמש בשירותי בניית אתר בקוד פתוח תלוי מאוד בבית התוכנה שבנה לו את האתר.
בניית אתר בקוד פתוח
קוד פתוח דומה יותר למסמך של וורד. כל מי שמבין את השפה שבה המסמך כתוב, יכול לבצע בו איזה שינויים שהוא רוצה, ללא תלות באותו גורם אשר כתב את המסמך הזה לראשונה. בניית אתר בקוד פתוח מאפשרת למשתמש בו לשנות ולערוך בו פרטים כרצונו. כך, כל סופר יכול לכתוב במסמך וורד ספר, וכל תלמיד בית ספר יסודי יכול לכתוב בו כל תוכן שהוא רוצה. כל אדם לפי הכישורים שלו. מאפיין חשוב של אתרי קוד פתוח הוא ממשק הניהול הנוח שיש להם. באמצעות ממשק הניהול, יכול כל משתמש לבצע כל שינוי שרק ירצה במבנה האתר או התוכנה. בניית אתר בקוד פתוח, אם כן, מאפשרת לנו לשנות את מבנה האתר כרצוננו. כמובן שיש גם שינויים שרק מי שיודע את השפה, כלומר מתכנתים, אשר למדו את שפתו של הקוד יכולים לבצע, אבל את מרבית השינויים הללו, כמעט כל אחד שיש לו ידע בסיסי בתחום המחשבים יכול לבצע בזריזות ויכול לאפשר לעצמו, בניית אתר בקוד פתוח. בנייה של אתר קוד פתוח, כגון בניית אתר בתוכנה כמו ג'ומלה או וורדפרס, או בכל תוכנה אחרת של קוד פתוח, טומנת בחובה, מספר גדול של יתרונות, אך יתרונם הגדול ביותר, של אתרים בקוד פתוח, הינם גמישותם התפעולית, ושמירת הכוח אצל המשתמש בהם.
המאמר נכתב ביוזמת חברת Dreamview המציעה שירותים של בניית אתר קופונים ו – בניית חנות וירטואלית