כהומיאופתית מטופלים רבים מגיעים אליי עם פתולוגיות רבות שנראות כרגישות למזון. יש הבדל בין אלרגיה לרגישות למזון , הומאופתיה נעזרת ברמדיס לחזק את הגוף ואת מערכת החיסון, אך לא פעם מטופלים מתבקשים להימנע ממזונות מסוימים כאלה המחמירים ומחליאים אותם. גם אם לעיתים הימנעות ממזונות מסויימים כגון חיטה , הם תהליך קשה, לעיתים הוא חיוני לבריאות הכללית. רגישות למזון שכיחה יותר מאלרגיה למזון. ואנשים רגישים למזונות הרבה יותר מאשר אלרגיים למזון. אלרגיה למזון מסוים מעוררת תגובה של מערכת החיסון , מערכת זו תופסת חלבון מהמזון כגורם מסכן, ומפתחת מתקפה נגדו, להבדיל רגישות למזון לא מעוררת תגובה של מערכת החיסון , כלומר האדם הרגיש יכול לאכול מזון זה במינונים קטנים , ואין הוא יעורר תגובה קיצונית של הגוף. בעוד אלרגיה יכולה להיות מסכנת חיים רגישות למזון גורמת לאי נוחות כמו כאבי ראש , כאבי בטן, גזים, אקזמה, סינוסיטיס ועוד.
הרגישויות הנפוצות הם למזונות גלוטן המצוי בחיטה, מטופלת שלי שסבלה רבות מכאבי ראש נשלחה לבדיקה וגילתה כי הגלוטן שהיא צורכת משפיע באופן ישיר על כאבי הראש שלה וברגע שהיא מיננה נכון את צריכתם היא הצליחה לחזור לבריאות ולתפקוד תקין. לקטוז המצוי בחלב פרה יכול לגרום לכאבי בטן ואדמומיות בעור, רגישויות רבות ניתן למצוא לסוכר ,פרוקטוז, המצוי בסירופ תירס, סירופ תירס הוא מרכיב שכיח במסונות רבים, דבש צימוקים גם הם גורמים לרגישות למזון.
כיצד ניתן לאבחן רגישות למזון?
להבדיל מאלרגיה שאותה מאבחנים על ידי בדיקת דם או טסטרים שהם תבחיני עור. אלרגיה למזון ניתן לאבחן על דרך ההימנעות. יש להוציא מזון מסוים מהתפריט למשך שבועיים לפחות ולבחון האם הסימפטומים עדיין קיימים. האם כאבי הראש חלפו הבטן נפוחה פחות, האם הקיבה רכה יותר וכדומה , תתפלאו כמה פשוט וכמה יעיל. הימנעות ממזון מסויים יכולה לשפר ולשדרג את אורח חייכם באופן משמעותי ביותר. ליחה, ביות סינוסיטיס מעי רגיז, כל התופעות הללו יכולים להיעלם תוך שבועיים. ישנם בדיקות דם במאבחנו רגישויות למזונות . אך שבועיים של הימנעות לרוב יספקו את התשובה. ניתן להנות ממזונות רבים מבלי לשלם מחיר בריאותי.
נכתב על ידי ריקי מנו - הומאופתית מוסמכת