חותמת אפוסטיל משמשת גושפנקה למסמכים ואישורים בכל רחבי העולם. השימוש בחותמת חיוני בקרב ישראלים אשר נוסעים לעבוד או ללמוד בחו"ל. אם אתם מתכננים מעבר מגורים ממושך למדינה זרה, קשירת קשרים עסקיים או אישיים במדינות זרות, חותמת אפוסטיל תתגלה שימושית. תרגום רגיל של מסמכים אינו מספק את הרשויות במדינות הזרות. בכדי לאשש את אמיתות המסמך יש צורך במוסכמות אחידות. רוב מדינות העולם מכירות במסמכים אישיים כרשמיים בכפוף לחותמת אפוסטיל.
חותמת אפוסטיל – למי זה מיועד?
1. חוזים והסכמים בין שותפים עסקיים, חברות ובעלי עסקים פרטיים בכל רחבי העולם נקשר לתחום האפוסטיל. כאשר שני גופים ממדינות זרות מרכיבים הסכם משותף, מתעורר צורך בבדיקת המסמכים. מעורבות של נוטריון המאשר את אמיתות המסמכים משרתת את טובת שני הצדדים, אך יש צורך גם בחותמת רשמית.
2. ישראלים אשר מבקשים להקים עסק בחו"ל מתבקשים להציג חותמת אפוסטיל על גבי המסמכים.
3. הרשמה ללימודים אקדמיים בחו"ל דורשת חתימת אפוסטיל על מסמכים אישיים ותעודות ממוסדות אקדמיים.
חותמת נוטריון רשמית נחוצה במטרה לערוב לאמיתות המסמך. החתימה של הנוטריון מאשרת כי המסמך המתורגם נאמן למקור. פערי השפה אינם מאפשרים לשני הצדדים לבחון בעצמם את המסמכים. חותמת אפוסטיל מאפשרת להם לישון בשקט בידיעה כי המסמכים המוצגים בפניהם מדויקים. חשוב לציין כי קיימים שני סוגים של אפוסטיל : אחד בעבור אישור תוכן במסמכים ציבוריים ושני אשר מאשר כי המסמך נחתם על ידי נוטריון.
היכן ניתן לקבל חתימת אפוסטיל?
על אף הדימיון הרב בין חותמת אפוסטיל וחותמת נוטריון רגילה, נוטריון ישראלי רגיל אינו מחזיק בסמכות הדרושה לחתימת האפוסטיל. בכדי לקבל אישור בינלאומי לאמיתות המסמך יש צורך בחתימת הרשות המתאימה. בהתאם לכך, חתימת אפוסטיל על מסמך ישראלי דורשת מעורבות של רשויות בישראל. על מסמכים פולניים תוכל לחתום רק רשות פולנית רשמית. קיימים מקרים בהם יש לצאת אל מדינת המוצא בכדי לקבל חותמת אפוסטיל מתאימה.
באלו מדינות תקפה חותמת האפוסטיל?
הכרה בינלאומית במסמכים רשמיים מתבססת על אמנה אשר נוסחה בשנת 1961. כל המדינות החתומות על האמנה שמו להן ליעד, הקלה בקשירת קשרים בינלאומיים בין גופים עסקיים ופרטיים. על האמנה הזו חתומות רוב מדינות אירופה ומדינות העולם המערבי. בארצות הברית, ניתן גם כן לעשות שימוש בחותמת אפוסטיל.