חשבתם שתואר ראשון מאקדמיה כזו או אחרת יעזור לכם למצוא עבודה טובה, שתכניס לכם לחשבון הבנק כל חודש אלפי שקלים ויותר? ברוב המקרים, לא כך המצב. אפשר לראות הרבה אקדמאיים שגם בגיל 30 עושים רק 5 או 6 אלף שקל בחודש, והם בטח לא יכולים לקנות בית או להקים משפחה עם הסכום הזה.
אז מה עושים? אפשר ללכת לעשות תואר שני, אבל גם זה לא יבטיח לכם הכנסה שתספק אתכם. ואם כן, כמה זמן תצטרכו לחכות עד שתוכלו לקנות את הבית הראשון שלכם. בוא נודה בעובדה הקשה, שתארים אקדמאיים כבר לא מה שהם היו פעם.
היום, לימודי שוק ההון הפכו להיות פופולאריים יותר מאי פעם, גם בקרב אנשים בלי תואר וגם בקרב אנשים עם תארים מתקדמים. כמובן שרוב האנשים שלומדים את התחום לא מעוניינים בו כמקצוע או קריירה, אלא אך ורק כדרך להגדיל את ההון שלהם. במילים אחרות, הם ממשיכים בעבודה הקבועה שלהם, לומדים במקביל על שוק ההון, ובשלב מסוים מתחילים לעשות השקעות.
חשוב לציין שתואר הוא לא משהו שאפשר לוותר עליו. היום מעסיקים מעדיפים אנשים שיש להם תואר אקדמי, גם אם זה לעבודות כמו פקידות, שלא באמת מצריכים תואר. אבל, התואר והתארים המתקדמים הם כבר לא המטרה, אלא האמצעי לחיסכון והון, שאותו אפשר להגדיל בעזרת קורס שוק ההון באחת ממכללות שוק ההון ברחבי הארץ.
הרבה מכם בוודאי חושבים, למה לא פשוט לפתוח חיסכון בבנק שצובר ריבית, וכל חודש לשים בחיסכון חלק מסוים מההכנסה החודשית? הסיבה היא פשוטה: הריבית השנתית של חסכונות בבנק היא זעומה לעומת הריבית השנתית שהם יכולים לעשות על השקעה בשוק ההון. אם בוחרים את החברה הנכונה לרכוש מניות שלה, אפשר לקבל ריבית של 10 אחוז בשנה, לעומת אחוז או שניים של חסכונות הבנקים.
אם כן, קורס השקעות בשוק ההון הוא אומנם עוד הוצאה שצריך לעשות, אבל הוא יגדיל לכם את החסכונות שלכם - קטנים ככל שיהיו - במידה משמעותית לעומת חיסכון רגיל.
אם אתם רוצים לצבור הון גדול יותר בזמן קצר יותר, ואתם רוצים לצאת לפנסיה עם ביטחון כלכלי, שוק ההון הוא התשובה.