הגזירות הכלכליות החדשות, מאלצות את אזרחי ישראל להיות קצת יותר יצירתיים בנוגע לסל הקניות שלהם. מחפשים אחר מבצעים בשווקים, תרים אחר קופונים משתלמים באתרי האינטרנט ובכלל, עושים כל מה שביכולתם בכדי להוזיל, במעט אפילו, את ההוצאות החודשיות.
בחודשים האחרונים, ישנה נישה נוספת שבה הצליח הלקוח הישראלי לחסוך במעט – קניות בסין. זה הטרנד החדש שתוקף את תושבי מדינתנו הקטנטונת ואנו ננסה לעזור במדריך שמובא כאן, להקל, להסביר ולייעל את תהליך הרכישה, בכדי שתחסכו מספיק ותוכלו לערוך את הקניות האלו בידיעה שהצלחתם לחסוך.
אילו אתרים מומלצים
ובכן, כמו בכל נושא אחר, גם כאן קיימת תחרות לא קטנה בין שלל אתרי אינטרנט, אשר מציעים את מרכולתם. חשוב לבחור בעיקר בכאלו שקיימים כבר מספר לא מועט של שנים בשוק העולמי ורצוי גם כאלו שמאפשרים תשלום דרך אתר PayPal. לא להתבייש גם לבצע סקר שוק. תבחרו את המוצר בו אתם מעוניינים, פתחו מספר חלונות ופשוט תחפשו את המוצר וכמובן, תבחרו בזול ביותר.
מהם הסיכונים?
ובכן, כמו בכל רכישה אחרת שאנו מבצעים בחיים, גם את זו חשוב לבצע עם עיניים פקוחות. לא למהר ולסגור עסקה, אלא לאחר שבדקנו מספר פרמטרים חשובים:
1. וותק – במרבית אתרים אלו, ישנם ספקים, יצרנים או מפעלים, אשר מציעים את מרכולתם. רצוי לבחור בכאלו שנמצאים כבר מספר שנים באותו האתר. כי הרי ידוע לכל בר דעת שוותק = אמינות.
2. תעיינו בתקנון – נכון, הוא בדרך כלל ארוך, מתיש ואפילו מסורבל, אבל שם תוכלו לדעת מהן הזכויות המגיעות לכם(ביטול עסקה, החזרות, אחריות וכו')
3. צ'אט – כמעט תמיד תהיה לכם אפשרות של שיחת אונליין עם המוכר. תנסו לבחון את השירותיות שלו, כי זה הדבר הכי חשוב לאחר שהעסקה נסגרת. רק תיקחו בחשבון שלא כל סיני מדבר אנגלית שוטפת, אז אל תשפטו אותם לפי שגיאות הכתיב
יבוא אישי מסין
ובכן, רצוי שלא תעברו את הסכום של 75$, אחרת תיאלצו לשלם את המכס בעבור הפריטים שרכשתם ואם תעברו סכום זה ועד לסכום של 325$, תיאלצו לשלם גם מס קנייה. עלויות נוספות אלו, יהפכו את הקנייה שלכם לבלתי כדאית בשורה התחתונה ולכן זהו דבר שרצוי לקחת בחשבון.
זהו, מקווים שהצלחנו לעזור