חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

קייטרינג חלבי - הסטנדרט השונה של המזון באירוע

מאת: רותהקייטרינג22/07/2013972 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ההוויה הישראלית נוהגת להציב את האוכל כמרכיבו העיקרי של כל אירוע. גם מי שלא דוגל בקונספט זה, כמעט מחוייב, בקודים החברתיים, לנהוג בהתאם לגישה זו כאשר הוא מקיים אירוע. שכן האורחים מצפים לארוחה. הם יגיעו מבלי שאכלו, ואף בסיס החישוב של סכום הצ'ק הוא בקורולציה לעלות מקובלת של מנה. אורח שלא יקבל את האוכל לו הוא מצפה, יחוש מרומה, מאוכזב וכועס. לא לזה, הרי, נפלל באירוע שלנו. בשל אלה, ברורה חשיבות בחירת חברת הקייטרינג ואופי האוכל.

כאשר נבחן את השאלות מי ומה, כלומר מיהי חברת הקייטרינג הנבחרת, ואיזה סוג אוכל, נבחן ראשית את האופציות העומדות בפנינו, כאשר המיון יכול להעשות בדרכים רבות: מאפיינים אתניים של המזון, עממי מול גורמה, ועוד. אחת האופציות לבחינה היא כמעט לא טריוויאלית: קייטרינג חלבי מול בשרי. תמיד יהיו שיקולים לכאן או לכאן. הפעם ינסה המאמר להדגים את היתרונות של סוג האוכל הפחות נפוץ באירועים – הקייטרינג החלבי.

אז יתרונו הראשון, הברור ביותר, הוא בהתאמתו לאורחים הצמחוניים. הסבירות למצוא כאלה בכל אירוע היא גבוהה. ובדרך כלל יכולת ההשתתפות הקולינרית שלהם באירוע היא מוגבלת, בשל המקובלות המעדיפות את הבשר על שולחנות השמחה (או העצב, לא עלינו). אורחים אלה בוודאי יעדיפו את הקייטרינג מבוסס מוצרי החלב.

יתרון אחר, לא הראשון שקופץ לראש, אולי, אבל כנראה המשמעותי ביותר, הוא התחושה הפיזית שלאחר הארוחה. התפריט הבשרי יגרום תחושת כבדות ועייפות, משמעותיות בהרבה משל התפריט נעדר הבשר. ההעדפה היא כמובן לאורחים עירניים, קלילים, החשים נינוחות. בהיבט זה יתקבל קייטרינג חלבי/צמחוני בסבר פנים יפות יותר.

עניין זה בא לידי ביטוי ביתר שאת, באירועים שמתקיימים בשעות הצהריים המוקדמות, כמו בחגיגות הטרנדיות של ימי שישי, כאשר יש מי שאלה שעות מוקדמות מידי לאכילת בשר עבורו. אחרים לא ירגישו נוח עם האוכל הכבד דווקא באירועים "הסטנדרטיים" המתקיימים בערבים. לא כולם אוהבים לעלות על יצועם עם תחושת הכבדות, מה גם שדווקא בשעות של עייפות היום המצטברת, נוספת אצל הסועדים התשישות שבעקבות סוג זה של ארוחה.

יתרון נוסף, מסוג שונה לגמרי, של קייטרינג חלבי, הוא השונות. מימד הייחודיות היחסית ממנו הוא יכול להנות. בבחינת שינוי מרענן, לא "המקובל" ו"הסטנדרטי". יש מי ששיקול כזה בהחלט משחק אצלו תפקיד מהותי.

זהו כמובן צד אחד של המטבע. שיקולים שניתן לשים על כף אחת של המאזניים. סביר להניח שמי שיתאמץ ימצא גם טיעונים נגדיים, ובסופו של דבר, סובבת הסוגיה סביב טעם אישי והעדפות סובייקטיביות. העיקר שיהיה בתאבון, ורק בשמחות...

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רותה - קייטרינג בוטיק

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רותה

מאת: רותהקייטרינג22/07/131014 צפיות
הכנה עצמית של אוכל לאירוח גדול משמעותה עומס עבודה, לחץ ותשישות. לפני האירוע, אחריו וגם חוסר פניות בזמן התרחשותו. אבל זו אופציה זולה, משמעותית, ביחס לקייטרינג. דילמה. המאמר מציע אפשרות נוספת, שלוקחת בעיקר את הטוב משתי אלטרנטיבות אלה ומאפשרת פשרה אידיאלית ביניהן. אלו הם מגשי האירוח.

מאת: רותהקייטרינג11/07/13898 צפיות
מה חשוב במעמד הצעת נישואין? או בחגיגה של יום הולדת עגול למישהו שאנחנו מאוד אוהבים? אפשר לחגוג במסעדה מרשימה. ניתן להנות. אפילו מאוד. אבל חסר משהו. זה בנאלי. אפשר לבשל ארוחה מיוחדת. אבל הטרחה, הטרחה... אולי קייטרינג. מיוחד, גורמה. זה כבר מתקרב. אז הינה הפיתוח המושלם של רעיון הגורמה: שף פרטי. הוא יהפוך את העניין למשהו שונה, מרענן, פורט על כל נימי הרגש, ועל כל החושים. הוא יציג את המיטב בחבילה אחת. בהחלט לא בנאלי, משדר יוקרה, מותאם אישית, מפתיע, אפשרי בכל מיקום - על פי בחירה. הרומנטיקה בהתגלמותה.

מאת: רותהאירועים עסקיים20/04/13914 צפיות
איך לבחור חברת קייטרינג לאירוע? חיפוש בגוגל, למשל, של "קייטרינג במרכז", יניב תוצאות רבות. המאמר מציע איך לבחור, איך להתאים את ההיצע לדרישות הלקוח והאירוע, ואיך למקסם את התמורה עבור העלות.

מאמרים נוספים בנושא קייטרינג

מאת: רוני הכהןקייטרינג18/03/192954 צפיות
אוכל גורמה וכשר

מאת: שרון צרפתיקייטרינג24/12/183173 צפיות
אוכל הוא לא משחק של ילדים, ועם ארוחה ברמה גבוהה שאותה מייעדים להגיש, זה בהחלט מותר לפנק ולהתפנק עם שירותי גורמה לאירוע שלא חוגגים בכל יום בחיים.

מאת: רועי כץקייטרינג16/12/182372 צפיות
בחיים ישנם אירועים רבים - ברית מילה, זבד הבת, בר מצוה, בת מצוה, חתונה, חנוכת בית, יום נישואים, ימי הולדת , הכנסת ספר תורה ולצערנו גם אזכרות.

מאת: עופר שלוקייטרינג30/06/181781 צפיות
פירות טריים וחתוכים לאירועים

מאת: דניאל מלמדקייטרינג20/06/181705 צפיות
באנגלית אומרים Everything's count – הכל נחשב, וזה בדיוק מה שאתם צריכים להבין לגבי האירוע הקטן שאתם עורכים – הכל נחשב, החל מזהות המוזמנים והקשר ביניהם ועד צבע המפיות והמפות על שולחנות האוכל. מעבר לכל מרכיבי ההפקה, ויש רבים כאלה, לאוכל ישנו תפקיד חשוב ומכריע בחוויה שתוכלו ליצור לאורחים שלכם באירוע קטן ואינטימי, ואם אתם הולכים על קייטרינג בסגנון בשרי מובהק, זה עוד יותר משמעותי.

מאת: רוני הכהןקייטרינג22/03/181527 צפיות
אם יש לך אירוע מיוחד כגון מסיבת רווקות הם יכולים לעשות מגשי אירוח לאירועים קטנים מדהים של מזונות אצבע בשבילך וכל החברות ייהנו כי מאירוע טעים לפי נושא נבחר ורלבנטי.

מאת: orya peryקייטרינג12/03/181579 צפיות
ישנם כל מיני סוגים של אירועים, אך באירועי חברה למשל, יש לשים דגש גם על הפרטים הגדולים אך גם על הקטנים. יש לקבוע תחילה את מטרת האירוע, כמה מוזמנים יגיעו, התקציב המתאים להפקת האירוע, מסרים שונים שאתם מעוניינים להעביר ועוד. המסגרת התקציבית, הינה קריטית לאירוע

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica