ההוויה הישראלית נוהגת להציב את האוכל כמרכיבו העיקרי של כל אירוע. גם מי שלא דוגל בקונספט זה, כמעט מחוייב, בקודים החברתיים, לנהוג בהתאם לגישה זו כאשר הוא מקיים אירוע. שכן האורחים מצפים לארוחה. הם יגיעו מבלי שאכלו, ואף בסיס החישוב של סכום הצ'ק הוא בקורולציה לעלות מקובלת של מנה. אורח שלא יקבל את האוכל לו הוא מצפה, יחוש מרומה, מאוכזב וכועס. לא לזה, הרי, נפלל באירוע שלנו. בשל אלה, ברורה חשיבות בחירת חברת הקייטרינג ואופי האוכל.
כאשר נבחן את השאלות מי ומה, כלומר מיהי חברת הקייטרינג הנבחרת, ואיזה סוג אוכל, נבחן ראשית את האופציות העומדות בפנינו, כאשר המיון יכול להעשות בדרכים רבות: מאפיינים אתניים של המזון, עממי מול גורמה, ועוד. אחת האופציות לבחינה היא כמעט לא טריוויאלית: קייטרינג חלבי מול בשרי. תמיד יהיו שיקולים לכאן או לכאן. הפעם ינסה המאמר להדגים את היתרונות של סוג האוכל הפחות נפוץ באירועים – הקייטרינג החלבי.
אז יתרונו הראשון, הברור ביותר, הוא בהתאמתו לאורחים הצמחוניים. הסבירות למצוא כאלה בכל אירוע היא גבוהה. ובדרך כלל יכולת ההשתתפות הקולינרית שלהם באירוע היא מוגבלת, בשל המקובלות המעדיפות את הבשר על שולחנות השמחה (או העצב, לא עלינו). אורחים אלה בוודאי יעדיפו את הקייטרינג מבוסס מוצרי החלב.
יתרון אחר, לא הראשון שקופץ לראש, אולי, אבל כנראה המשמעותי ביותר, הוא התחושה הפיזית שלאחר הארוחה. התפריט הבשרי יגרום תחושת כבדות ועייפות, משמעותיות בהרבה משל התפריט נעדר הבשר. ההעדפה היא כמובן לאורחים עירניים, קלילים, החשים נינוחות. בהיבט זה יתקבל קייטרינג חלבי/צמחוני בסבר פנים יפות יותר.
עניין זה בא לידי ביטוי ביתר שאת, באירועים שמתקיימים בשעות הצהריים המוקדמות, כמו בחגיגות הטרנדיות של ימי שישי, כאשר יש מי שאלה שעות מוקדמות מידי לאכילת בשר עבורו. אחרים לא ירגישו נוח עם האוכל הכבד דווקא באירועים "הסטנדרטיים" המתקיימים בערבים. לא כולם אוהבים לעלות על יצועם עם תחושת הכבדות, מה גם שדווקא בשעות של עייפות היום המצטברת, נוספת אצל הסועדים התשישות שבעקבות סוג זה של ארוחה.
יתרון נוסף, מסוג שונה לגמרי, של קייטרינג חלבי, הוא השונות. מימד הייחודיות היחסית ממנו הוא יכול להנות. בבחינת שינוי מרענן, לא "המקובל" ו"הסטנדרטי". יש מי ששיקול כזה בהחלט משחק אצלו תפקיד מהותי.
זהו כמובן צד אחד של המטבע. שיקולים שניתן לשים על כף אחת של המאזניים. סביר להניח שמי שיתאמץ ימצא גם טיעונים נגדיים, ובסופו של דבר, סובבת הסוגיה סביב טעם אישי והעדפות סובייקטיביות. העיקר שיהיה בתאבון, ורק בשמחות...