בחירת קייטרינג לאירועים עסקיים או פרטיים
מארגנים אירוע. בארצנו הקולינארית – האוכל הוא תמיד אחד המרכיבים העיקריים. אז נכנסים לגוגל וממקדים: קייטרינג במרכז, בשפלה או בירוחם, או איפה שלא יהיה. או סתם 'שרותי קייטרינג'. ומקבלים שלל אפשרויות. מה עכשיו? איך בוחרים?
סינון ראשוני בודק מה בכלל אפשרי ורלבנטי. לא סתם ביצענו מיקוד לאזור עם הקייטרינג במרכז וכו'. כי אם האירוע במרכז, אז קייטרינג בגליל לא יהיה רלבנטי. אותו עיקרון לגבי ההיצע: יתכן שנהיה מעוניינים במאכלי חלב, אז חברה שלא מספקת, תרד מהפרק. בכלל – מי שמספק מגוון רחב של מאכלים וסגנונות עשוי לזכות ביתרון מסוים ולאפשר גמישות בבחירת התפריט.
בשלב הבא ננצל את טכנולוגיית המאה העשרים ואחת: נכנס לאתרים, נראה מה כל אחד מציע, נתרשם מתמונות, נקבל קצת רקע. לא מדובר במתמטיקה, כמובן. לא בטוח ששף מדופלם יבשל טוב יותר מבעל ניסיון, חוש לבישול ומעוף שלא עבר באקדמיה, אבל מידע מהאתר נותן לנו בכל זאת איזשהו מושג. גם לגבי אותו ניסיון מעשי, דרך אגב. כדאי לדעת מי הבעלים ומי העובדים. עלעול ברשת האינטרנט יאפשר לא אחת לדלות מידע חשוב ורשמים שונים על חברה זו או אחרת.
אחר כך נתרשם בעצמינו, או מהתרשמותם של אחרים. אם ניתן לשאול מישהו שניסה – נקבל משוב איכותי ואמיתי מהשטח. טעם וריח הם עניין אישי, אבל ניתן ללמוד מאחרים הרבה על השירות, המגוון, עמידה בהסכמים ובלוחות זמנים, ועוד. התרשמות אישית, אם מתאפשרת, בצורה של טעימות, או נוכחות באירוע בו מסעידה חברת הקייטרינג, תספק את המשוב האידיאלי מבחינת ההתאמה האישית.
פקטור שאין להתעלם ממנו הוא העלות הכספית. אין לנו ברירה, אלא להגביל את הבחירה ליכולת הכלכלית שלנו. וכאן נפנה לעיתים לחברות תוך התפשרויות מסוימות. אין ברירה כאמור, אך עלינו לבחור היטב את הפשרות, ולוודא שנגיע לתוצאות סבירות. שאם לא כן, נשקיע ממיטב כספינו, ונתאכזב מהתוצאה. אם נחזור לקייטרינג מהמרכז – מקום בו הצפיפות העסקית יוצרת תחרות גבוהה יותר מהפריפריה, ולכן נמצא שם כנראה מחירים גבוהים יחסית, או פשרות על איכויות שונות, שעלולות להיות מעבר למה שנסכים לקבל. פה עלינו להתעמק ולדקדק בפרטים, כדי לדעת בדיוק מה נקבל.
יש חברות שמתמחות בקייטרינג יוקרתי ויקר, ויש שמספקות בעיקר אוכל ושירות עממי וזול יותר. מי שמחפש משהו באמצע, הרי שחברת קייטרינג, אם מהמרכז ואם מאזורים פחות תחרותיים, אשר יש לה את המגוון והאפשרויות להתאים תפריט לתקציב משתנה, תזכה ליתרון, ותאפשר להגיע ליחס עלות-מוצר מיטבי.
כל שנשאר הוא לבצע בחירה מושכלת, ולהנות מהאירוע ומהאוכל. בתיאבון.