בישראל בשנים האחרונות תאונות הדרכים הינם מכת מדינה. אין יום שאנו לא שומעים על מספר תאונות דרכים שחלק מהן מסתיימות בצורה קלה יחסית עם מספר פצועים וחלק מהן מסתיימות עם פצועים קשה, וגרוע מכך במקרים רבים מידי גם עם הרוגים. המעורבים בתאונות הדרכים הם ברובם צעירים, כאלה שלא מזמן קיבלו רישיון נהיגה או חיילים שיצאו לחופשת סוף שבוע, לקחו את הרכב של ההורים, שתו קצת ומצאו את עצמם מעורבים בתאונה. כל אלו וכן כאלו שלא היו מעורבים בתאונה אלא ביצעו עבירת תנועה כלשהיא במקרים רבים יצטרכו עורך דין תעבורה שייצג אותם בבית המשפט.
באילו מקרים צריך עורך דין?
עורך דין תעבורה לא צריך במקרים בהם בוצעה עבירה קלה כגון: נסיעה במהירות מעט גבוהה [במקרה וזו הפעם הראשונה] תאונה קלה ללא נפגעים וכדומה, אך ישנם מקרים בהם כן צריך עורך דין תעבורה והם בעיקר אם מדובר על תאונה קשה יחסית שמעורבים בה פצועים וכמובן אם ישנם הרוגים, שלילת רישיון, או החרמת רכב, ובכל מקרה בו המואשם מרגיש שנעשה לו עוול והוא אינו אשם, ולכן עורך דין תעבורה יוכל להוציא אותו מזה או לפחות להקל על עונשו.
איך בוחרים?
עורך דין תעבורה כדאי לקחת לאחר שמקבלים עליו המלצה מחבר או מכר שהשתמש בשירותיו והצליח במשפט, ובאופן כללי עדיף לקחת עורך דין תעבורה שיש לו הצלחות רבות ומקצועיותו מוכחת. עורך דין לענייני תעבורה צריך להיות בעל וותק מספיק בהופעות בבתי משפט ואחד שמכיר את הניואנסים הקטנים בתחום ויוכל לזכות את הנאשם או להפחית מעונשו. חשוב לשים דגש על הניסיון והרמה המקצועית גם אם לעיתים צריך לשלם מעט יותר ממה שחשבנו לשלם.