לא מעט הורים, מתחילים להשקיע בפיתוח ילדיהם עוד כשהם רק עוברים. בין אם להשמיע מוזיקה, לדבר או לשיר לתינוק כשהוא עדיין נמצא בבטן. פעולות אלו גורמות לגירויים חיצוניים לעובר וגורמות לו להגיב בחזרה בתזוזות ובעיטות. הטיפול האמיתי מתחיל כאשר התינוק יוצא לעולם ויש להשקיע בו את מירב המאמצים בכדי לטפח אותו ולפתח אותו כמה שיותר מכל הבחינות. כיון יש המון עזרים ומשחקים אשר עוזרים בפיתוח החושים והיכולות.
קריאת ספרים היא אחת מן הדרכים בכדי לעזור לפתח את הדמיון, יכולת ההקשבה והסקרנות אצל הילד. ישנם אביזרים שונים ומשחקים אשר תורמים להתפתחות הילדים אך מעבר לכך גם ספרי ילדים עוזרים לפתח את דמיון הילד.
כאשר קוראים סיפור לילד, אותו ילד חושב ומדמיין בראשו את אותן דמויות ואת הסיפור ובונה עולם שלם בראשו. אותם סיפורי ילדים משתנים בהתאם לגילאים הן מבחינה חיצונית של הספר והן מבחינת התוכן. אותם ספרים מגיעים עם תמונות בפנים על מנת לתת גירוי ולעניין את אותם ילדים בעת שמקריאים להם את הסיפור.
ניתן לראות כי ככל שהספר מיועד לגיליאים מבוגרים יותר, כך גם מראה הספר משתנה, לדוגמה: ספרים המתאימים לילדים קטנים בדרך כלל יהיו בעלי כריכה קשה, גדולים יותר עם כתב גדול והרבה תמונות ואילו ספרים לילדים בגילאי יסודי יהיו קטנים יותר עם כריכה רכה, יכללו טקסטים ארוכים יותר וגם סיפור ארוך יותר. לא רק ספרים עוזרים להתפתחות הילד כי אם גם משחקי קופסה שונים אשר לכל משחק מטרה שונה והיא עובדת על התפתחות חוש או יכולת אחרת. אותו דבר לגבי השמעת סוגי מוזיקה שונים לילד.
חשוב לדעת כי גם אם הילד קטן ואינו יודע לקרוא עדיין, אין זה אומר שהוא לא יהיה מעוניין לשמוע סיפור. ברור שקשה יותר בגילאים מסוימים לתפוס את תשומת ליבם של הילדים ולגרום להם לשבת ולהקשיב, אך לעתים הם מסתקרנים ונמשכים לספר בגלל התמונות והצורה שלו וזה מה שגורם להם לתת תשומת לב. קריאת הסיפור על ידי ההורה גורמת להם לפתח את הדמיון ויכולת המחשבה וכמובן גם להיחשף למילים חדשות, חיות, דמויות ועוד.