הביבליותרפיה לאדם המבוגר היא הזדמנות להכנס לתהליך של הכרות מחודשת עם העצמי, לבחון אותו דרך טקסטים אהובים ועד ידי כתיבה עצמית או הדדית איתי. הטקסטים מהווים מרחב ביניים בקשר בין המטופל לביני – מרחב משחק למבוגרים, שבו מותר לטעות, להתלונן, להשתולל, להיות דרמטיים ולגעת בחלקי נפש אסורים. לא צריך להיות סופרים גדולים כדי לקחת חלק בטיפול כזה, אלא רק להיות בעלי נכונות ואומץ לצאת למסע אל עצמכם.
ביבליותרפיה למבוגרים מתאימה למי שעובר משבר עמוק כמו אבדן, עבר טראומה או מתמודד עם קושי משמעותי אבל גם למי שמרגיש שאיבד כיוון, שהוא תקוע, שחיי חיים נורמליים ותקינים אבל מרגיש ששכח את שמחת החיים והחיוניות אי שם לאורך הדרך. הביבליותרפיה מאפשרת ליצור עולמות חדשים בדמיון ולגלות בהמשך איך הם נוגעים בעולמך. ניתן גם לגעת בזיכרון האוטוביוגרפי ולחלץ תובנות חדשות מתוך בועות זיכרון כמוסות שיפתחו. לכוח היוצר של הדמיון ולכוחה של ההזכרות המבנה יכולת לשנות חיים, כך קרה לי, בתהליך האישי שעברתי לאורך השנים ואני עובר עדיין ואני ממליץ בחום להצטרף.
יכולת הקריאה והכתיבה והרפרטואר הטקסטואלי של מבוגרים מאפשר שימוש בטווח יותר רחב של גירויים וטכניקות השלכתיות ביבליותרפיות בטיפול. העברות של המטופל לספר אהוב, לסרט או לשיר ואפילו לחפץ, מאפשרים בחינה של תימות חיים ומערכות יחסים קדומות. הביבליותרפיה פותחת שיחה בין אדם לעצמו ובין חלקים שונים בו : בין מי שהוא היום למי שהיה כילד, בין תפקידים שונים שהוא ממלא בחייו ועוד. כתיבה של סיפור על ידי מטופל מאפשרת לו לבטא ולעבד תכנים אישיים, פחדים, כעסים וכדומה, במרחב משחקי ודימיוני, שבו גיבור הסיפור חווה ומבטא דברים שלמטופל קשה להיות במגע ישיר איתם. הטקסט, הסיפור, הגיבור.. הופכים לקול פנימי שמאפשר למטופל לדבר את מה שהושתק בו במשך שנים.