קייטרינג חלבי
כאשר קייטרינג חלבי בוחר להתמחות בתחום יחדי כדי לקנות לעצמו נישה ייחודית ולמקם את עצמו בנתח שוק מסוים, קישים הם אפשרות טובה. קיימים אינספור קישים, ואפשר להמציא קיש חדש כל יום. כמובן שקיימים קישים מסוימים שמוכרים יותר ומקובלים, וסביר שכל קייטרינג חלבי שיפאר עצמו כקייטרינג של קישים יציע גם את הקישים המוכרים, אך ללא ספק לכל קייטרינג חלבי כזה יש את האפשרות ליצור ולהרכיב את הקישים הייחודיים שלו.
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות, המורכב מתחתית בצק פריך, ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת וירק, עם גבינות. בדרך כלל, התחתית נאפית לפני שהמרכיבים האחרים נוספים למשך אפייה נוסף. למרות שהקיש הוא מאפה פתוח ואין עליו תוספת בצק המכסה אותו, לעתים נוספות פרוסות עגבנייה או רצועות בצק כקישוט מעל התערובת. למרות שלעתים קיש נאכל חם, הוא בדרך כלל נאכל קר, ונחשב במטבח הצרפתי לחלק ממרכיבי סל הפיקניק הקיצי. מקורו של הקיש הוא ממטבח חבל לורן בצרפת, על גבול גרמניה ויש המחשיבים אותו כסוג של טארט מלוח. קייטרינג חלבי משתמש בסוגים רבים של קישים מוכרים, משנה את המתכונים לצרכי הקהל הישראלי על פי הכללים הנהוגים במקומות שצריך, ומתקבלות מנות המתאימות לקהל המקומי.
לדוגמא, "קיש לורן" המקורי הוא הוא פאי פתוח ממולא ביצה, רפרפת ובייקון מעושן. קיש זה עבר הרבה שינויים, וכיום קייטרינג חלבי מגיש אותו בתוספת גבינה וללא בשר כמובן. תוספת של בצלים תהפוך את המאפה ל"קיש אלזסי". באופן כזה קייטרינג חלבי המתבסס על קישים יכול לבנות לעצמו תפריט מגוון של קישים מוכרים ומקוריים, בצורת הגשה של גדולים ואישיים, ולהציע אירוח לאירועים מסוגים שונים גם כמנות עיקריות וגם כמנות מתאבנים.
במקביל, שימוש בפשטידה, שהיא שם כולל לסוגי מאפים המורכבים מבלילה ותוספות שונות על פי הטעם, יכול להיות שימוש משלים להגשת קישים. הפשטידה משמשת כמנה עיקרית או כתוספת למנות אחרות, והיא נפוצה בתרבויות שונות ומוכרת לכולם.
קייטרינג חלבי המבסס עצמו על קישים ופשטידות יוכל להציע תפריט עצום של מנות לבחירה.