האסטרולוגיה היא תורה המותחת קו מקשר בין מצב גרמי השמיים ברגע הולדתו של אדם לבין מהלך חייו של אותו אדם. במילים אחרות, היא מתיימרת לנבא כיצד חייו של אדם יתפתחו כתוצאה ממצב גרמי השמיים בזמן (ובמקום גם) שבו הוא נולד. התורה קנתה לה ברבות השנים מספר מאמינים רב אך לא נשכח לציין כי גם מתנגדים רבו קמו לה. מדוע האסטרולוגיה מעוררת בנו כל כך הרבה התנגדות עזה?
נבחן את מתנגדיה של האסטרולוגיה
המתנגדים הראשונים לאסטרולוגיה היו מי שהביאו אותה מהמזרח למערב – היוונים. חכמי יוון סלדו מהגישה הדטרמיניסטית של האסטרולוגיה שקבעה כי גורלו של האדם נכתב מראש וכי אין לו ברירה אלא לשחק את התפקיד. סיפורי יוון הקלאסיים מספרים על גיבורים שלקחו את גורלם בידיהם ובמסגרת תרבותית זו ניתן להבין את הקושי שלהם
בימי הביניים היוותה האסטרולוגיה חלק ממדע האסטרונומיה ונחשבה ללגיטימית לא פחות. אך בשלב מסוים, עם התפתחותה של האסטרונומיה והפיזיקה נוצרו פערים בין היכולות המדעיות והמדידות של האסטרונומיה לבין הרוחניות של האסטרונומיה והתורות הללו התפצלו. כיום האסטרונומיה נחשבת לחלק אינטגרלי מהמדעים המדויקים יותר בעוד אסטרולוגיה זוכה לזלזול מצד רובה של הקהילה המדעית. במיוחד אסטרולוגיה יומית וכן אסטרולוגיה שבועית שהן בבחינת סמל למה שקשה לקהילה לקבל באסטרולוגיה
גם ליהדות עמדה ברורה כיום כנגד האסטרולוגיה. במיוחד מאז יצא נגדה הרמב"ם בטענה כי מדובר בעבודת אלילים וכי זוהי דרכם של גויים ואל ליהודים ליטול בה חלק. דווקא בימי קדם התקיים דיון פתוח יותר שבו היו גם יהודים שצידדו באסטרולוגיה או לכל הפחות נתנו מקום למחשבה כי יש דברים בגו וכי יתכן כי יש בה מן האמת.
מבחינה משפטית אסטרולוגיה איננה נחשבת למדע אך מן הצד השני העיסוק בה אינו אסור על פי חוק ואם אדם משלם לאדם אחר עבור יעוץ אסטרולוגי זה אינו שונה מיעוץ מכל סוג אחר וכי זוהי בחירתו של האדם להישמע או שלא להישמע לעצה מסוג זה.
נראה כי האסטרולוגיה תוסיף להקים לה מאמינים ומתנגדים וכי לכל אחד הזכות להחליט בעצמו.