קייטרינג חלבי
קייטרינג חלבי שבוחר להתמחות בהגשת אוכל צרפתי יבחר גם להתמחות ולהכיר את המטבח הזה על בוריו, ולהכין את המאכלים כולם מאפס, דרך חומרי הגלם, ולא לקנות אותם חצי מוכנים. רק כך יוכל להתהדר במנות מושלמות משלו. לכן, כאשר קייטרינג חלבי בוחר להיכנס לרזי המטבח הצרפתי, מחכה לו מלאכה מורכבת של הכרות והכנה של הרבה מוצרים חוץ מאשר המאכלים עצמם.
במטבח הצרפתי קיימים מספר מאפיינים עיקריים, המשותפים לכל סגנונות הבישול המופיעים בו. קייטרינג חלבי יאמץ את אותם מאפיינים כאשר יבחר לאמץ את סגנון הבישול וההגשה. חלק מאותם מאפיינים הם:
· שימוש במוצרים טריים מקומיים האופייניים לכל אזור
· מוצרי יסוד בהם משתמשים כמעט תמיד כמו חמאה, שמנת, ויין
· שימוש בחומרי גלם ייחודיים כגון כמהין, וגבינות מקומיות ייחודיות
· תיבול עדין הנותן לטעמו של הרכיב העיקרי להגיע לידי ביטוי מושלם
· מגוון רחב מאוד של מאכלים ושיטות הכנה
· מגוון נרחב של רטבים שהם התמחותו של המטבח הצרפתי
המטבח הצרפתי הוא מטבח קלאסי שאינו ייחודי לאזור מסוים אלא מהווה בסיס לכולם והתפתח במשך מאות שנים. עליו מבוססים כל המטבחים האזוריים, ומתכונים שהפכו לנכס צאן ברזל ואינם משויכים דווקא לאזור מסוים.
במטבח הצרפתי קיימים סוגים רבים של צירים. קייטרינג חלבי המתמחה במטבח זה יאמץ לעצמו את הצירים החלביים כגון צירים לבנים, רוטב בשאמל, רטבי חמאה, רוטב הולנדז, רטבי שמנת וכן הרטבים המתוקים. הרטבים משמשים למאכלים השונים על פי סגנונות הבישול השונים. לסגנונות הבישול הצרפתי זיקה לאזור הגאוגרפי ממנו הם נובעים, וכמובן לסוגי המזון המאפיינים אזורים אלה. את ההבדלים ניתן לחוש בטעמים, בסגנונות ההכנה ובמרכיבים. קייטרינג חלבי ישתמש בכל הסגנונות וילכד אותם תחת השם "צרפתי" כדי שיוכל לבחור לעצמו את התפריט הנוח והמתאים ביותר לחיך הישראלי.
קייטרינג חלבי במרכז המתמחה במטבח הצרפתי צריך לתמרן בין הבישול הצרפתי המסורתי לבישול היהודי המסורתי ולהתאים את הטעמים המתקבלים במטבח הצרפתי על ידי השימוש בחומרי הגלם המקומיים לאלו המותרים לשימוש במטבח חלבי יהודי מסורתי. קייטרינג חלבי טוב יצליח להגיע לטעמים שלא נופלים מהמקור, בתבשיליו ובקינוחיו.