קייטרינג חלבי
אחד הדברים היפים במטבח האיטלקי הוא השוני הרב בין הטעמים הניתנים לפסטות, אפילו יהיו אלה אותן הפסטות, כאשר משתמשים ברטבים שונים לצדן. כל רוטב הופך את אותה הפסטה לחגיגת טעמים בפני עצמה. קייטרינג חלבי המתמחה בבישול האיטלקי, ומכין את הפסטות שלו בעצמו, ודאי ובוודאי מכין את רטביו בעצמו. לכל רוטב יש ספור משלו, מקור משלו ודרך הכנה ייחודית רק לו, והתמחות במטבח האיטלקי משמעותה לימוד הפרטים הקטנים הללו. קייטרינג חלבי שרוצה לחרוט על דגלו את לפיד המטבח האיטלקי, נושא בגאווה את המתכונים שלו לכל אחד ואחד מהרטבים הללו. חלק מהרטבים הם:
· רוטב פסטו
מקורו בחבל ליגוריה, מורכב מעלי בזיליקום, שום, צנוברים מטוגנים, שמן זית וגבינת פרמזן. אופן הכנתו של הפסטו אינו אחיד, ומשתנה ממחוז למחוז. בגרסאות אחרות של הרוטב הפופולרי, ניתן למצוא פסטו העשוי מפטרוזיליה, פסטו שאין בו גבינה, פסטו עם אגוזים טחונים במקום הצנוברים, ועוד שלל אפשרויות מגוונות.
קייטרינג חלבי במרכז יבחר לעצמו את המתכון הנכון לו
· רוטב אלפרדו
עשוי מחמאה, שמנת ושום. לעתים מוסיפים לו רכיבים נוספים, כגון עשבי תיבול, פרמזן ופטריות חתוכות. הוא הומצא ברומא על ידי השף אלפרדו די ללו כתחליף להמסת חמאה על מנת פסטה מבושלת. גם כאן קייטרינג חלבי ימצא את השילוב המנצח והמתכון המושלם עבורו
· רוטב אגרו-דולצ'ה
רוטב חמוץ מתוק מהמטבח הסיציליאני. כמובן שגם לרוטב זה קייטרינג חלבי ירקח את המתכון המושלם שלו
הרטבים נותנים לפסטה צבעים שונים, כולם צבעים המרכיבים את דגל איטליה - אדום, לבן וירוק. נוצרה באיטליה עגה נפוצה לפסטה, שבמסגרתה מכנים האיטלקים את הפסטה שלהם בצבעי הדגל האיטלקי. קייטרינג חלבי, למרות היותו ישראלי יהודי כשר, שהרי אחרת לא היה בו צורך קיומי ככזה, אם מטרתו לשמור על צביונו כמטבח איטלקי ייחודי, ישמור על כל אותם מאפיינים. קייטרינג חלבי ישמר את כללי הבישול האיטלקי, כללי ההכנה מכל אזור באיטליה, וגם את השמות המסורתיים. לכן, כשאומרים באיטליה פסטה אדומה, לרוב מתכוונים לפסטה ברוטב עגבניות (פומודורו). פסטה לבנה (ביאנקה) מתובלת ברוטב אלפרדו או בחמאה נמסה ופרמזן, ואילו פסטה ירוקה (וֶרְדָה) היא פסטה ברוטב פסטו, וגם קייטרינג חלבי ישמור את השמות הללו.