יש משפט שאומר שצריך לדעת איך לנהל זוגיות טובה, אך לא פחות חשוב לדעת לנהל גירושין נכונים. הכוונה הא שגם פירוק חבילה של קשר ארוך שנים צריך לדעת איך לבצע ולשם כך כדאי לקבל ייעוץ והכוונה מאנשי מקצוע. אותו הדבר נכון גם בעסקים. ניהול חברה או עסק מצריכים ידע מקצועי והתנהלות מסוימת, אך גם כאשר העסק נסגר או מפסיק להיות פעיל חשוב לדעת כיצד לעשות זאת כדי לסיים את ההתנהלות בצורה הנכונה והטובה ביותר וכמובן מבלי להשאיר חובות.
שירותיו של רואה החשבון
בכל הקשור להתנהלות מול רשויות המס יש לקבל ייעוץ והכוונה מסודרים מטעם רואה חשבון מנוסה, מקצועי ואחראי. אם ניהלתם עסק סביר להניח שקיבלתם שירות מטעמו של רואה חשבון ולכם לקראת סגירת העסק יש להיוועץ עמו ולקבל מידע כיצד לסגור את העסק בצורה הנכונה והיעילה ביותר. חשוב להבין שחברה שאינה מעילה מחויבת בתשלום של אגרות חוב ובהגשת דו"חות שנתיים לרשם החברות. איחור או היעדר תשלום גוררים עמם קנסות, ריביות והזמנה לעמוד לדין.
פירוק חברה על ידי רואה חשבון
הפתרון אם כן הוא ביצוע הליך שנקרא פירוק החברה מרצון מול רשם החברות. זהו הליך משפטי שמאפשר לכם להגיש בקשה לפטור מתשלום חובות האגרה בתקופה בה החברה לא הייתה פעילה ובמקביל למנוע את החיובים העתידיים. לשם כך כדאי לפנות למשרד רואי חשבון ולקבל ליווי צמוד מטעם רואי חשבון ואנשי מקצוע. פירוק חברה מרצון נעשה בכמה שלבים. הוא מתחיל בשליחה של תצהיר כתוב על ידי דירקטור החברה אל רשם החברות ובו מצהיר בעל החברה על כך שהחברה יכולה לפרוע את החובות שלה בתוך 12 חודשים.
מה התהליך?
לאחר קבלת הודעה מרשם החברות על קבלת התצהיר שביכולתה של החברה לפרוע את חובותיה ניתן להעביר את סטאטוס החברה לסטאטוס של פירוק חברה מרצון. השלב הבא הוא אסיפה כללית שבה תתקבל החלטה על פירוק החברה על ידי רואה חשבון ומינוי של מפרק שיבצע את פירוק החברה. את ההודעה על החלטת החברה לבצע פירוק מרצון תוך הסכמה על מפרק שיבצע זאת יש להעביר אל רשם החברות. בהמשך תפורסם הודעה על כינוס אסיפה סופית של החברה שבה יוגש דו"ח סופי אל רשם החברות. השלב האחרון כולל את פירוק החברה באופן סופי.