מזונות הילדים הם גורם חשוב בתחום דיני האישות וחלק בלתי נפרד מכול הליך גירושין של בני זוג שיש להם ילדים משותפים. במערכת המשפט שלנו זכותם של הילדים היא שאביהם יספק את הצרכים שלהם. לרוב במסגרת תיק הגירושין ההורים מסכמים על מזונות לילדים במסגרת הסכם הגירושים אך חשוב לדעת כי גם לאחר שעניין זה לכאורה סוכם ונקבע יכולים הילדים או אמם בשם הילדים לבצע תביעה להגדלת מזונות. תביעה להגדלת מזונות יכולה להיות מוגשת פעמים רבות ובכול שלב בו הילדים עדיין בגיל שהם זכאים למזונות ילדים.
תביעה להגדלת מזונות ומקורותיה החוקיים
מזונות ילדים מקורם כמובן בחוקי הדין העברי היהודי. אך שיטת המשפט הישראלית שונה מעט מהדין העברי ממנו היא שואבת את זכות מזונות הילדים ואת גובהם. אם בדין העברי המזונות פוחתים בגיל 15 כי זה נחשב פעם לגיל בו נער מתחיל לפרנס את עצמו, הרי שבשיטת המשפט הישראלי נהוג לשלם מזונות עד סיום הצבא כלומר עד גיל 21. כך ששיטת המשפט הישראלית שואבת את זכות המזונות מהדין העברי אך מפרשת אותה כדרכה.
מקרים של תביעה להגדלת מזונות
יש מקרים שונים של תביעה להגדלת מזונות או להפך תביעה להקטנת מזונות. יש מקרים בהם אבות דורשים להפחית מזונות בשל קשיים כלכליים אך לאחר תקופה יכולה להגיש האם בקשה להגדלה חזרה של המזונות כאשר מצבו הכלכלי של האב השתפר, כך שניתן במשך שנים להגיש בקשה להגדלת מזונות שוב ושוב. יש ילדים שיש להם צרכים מיוחדים כמו ילדים עם נכויות, לקויות למידה, או כול בעיה אחרת חלילה שדורשות השקעת כסף נוסף בילד. במקרה כזה ניתן גם על רקע זה לבקש בקשה להגדלת מזונות מהאב כדי שישתתף בהוצאות המוגדלות להן נזקקים הילדים. יש מצבים בהם מצבה הכלכלי של האם קשה כמו בשל פיטורין או מחלה חלילה וגם במקרים כאלה תוכל האם להגיש בקשה להגדלת מזונות מהאב. חשוב לדעת איך לבקש נכון ובחוכמה בקשה להגדלת מזונות מבית המשפט ולצורך כך אתם זקוקים לעו"ד מנוסים בתחום זה כמו עו"ד ניסן יזרסקי.