בבחינת הג'ימט, בדומה למבחן ה- GRE, מוקדש אחד החלקים לתחום המילולי. פרק זה בודק את יכולתו של הנבחן להבין, לנתח ולהסיק מסקנות בשפה האנגלית, ומהווה בין השאר קריטריון לבחינת כישורי השתלבותו במסגרות לימוד דוברות אנגלית. כמו כן, הפרק בודק את יכולת החשיבה המילולית של המועמד ואת התאמתה לדרישות ולרמה האקדמית הנדרשת. יחד עם זאת, חשוב לציין שמועמדים הנדרשים לעבור את מבחן ה- GMAT עבור לימודי מנהל עסקים בארץ, יכולים להיות רגועים יותר. בהיות הלימודים בישראל מועברים בעברית, פעמים רבות הציון בפרק זה אינו משוקלל בציונם הסופי של הנבחנים.
סוגי השאלות בפרק המילולי במבחן GMAT
הפרק המילולי במבחן GMAT אורך שבעים וחמש דקות ומורכב מארבעים ואחת שאלות, המתחלקות לשלושה סוגים עיקריים:
- שאלות חשיבה ביקורתית- Critical Reasoning- בדומה לחלק החיבור בפסיכומטרי, שאלות מסוג זה מורכבות מהצגת טיעון לוגי בנושא שהנבחן לא למד לקראתו, ומשאלה הקשורה לטיעון זה. מטרתן של השאלות היא לבדוק את יכולת הנבחן להבין ולנתח טקסטים וטיעונים שונים באופן לוגי, וזאת מתוך ראייה מקיפה ויכולת הקשת מסקנות הנובעת ממנה. שאלות אלו בודקות בין היתר את יכולות הנבחן לתמוך או לשלול את הטיעון המוצג, להבין את ההנחה שעליו נשען הטיעון, ולנתח את חלקי הטיעון ומסקנותיו.
- שאלות הבנת הנקרא - Reading Comprehension - בתחום זה של מבחן GMAT מוצגים ארבעה טקסטים בנושאים אקדמיים שונים, שלגביהם נדרש הנבחן לענות על שלוש או ארבע שאלות, הבודקות את הבנת הנקרא. שאלות אלו עשויות להיות אודות הרעיון המרכזי של הטקסט או חלק ממנו, על זיהוי עמדת מחבר הטקסט, וכן לגבי הסקת מסקנות והבנת ביטויים ומילים.
- שאלות תיקון משפטים -Sentence Correction- שאלות אלו מכילות משפט אחד אשר יכול להיות נכון או שגוי מבחינת הלוגיקה שלו, התחביר, הדקדוק או המשמעות. הנבחן נדרש לבחור בתשובה המציעה את הנוסח המתוקן והנכון, המתומצת וההגיוני ביותר.