לפי מה שניתן לראות בעיתונים הכלכליים, שוק הנדל"ן האמריקאי עבר משבר עמוק בשנים האחרונות ושווי נכסי הנדל"ן נמצא בתחתית שממנה ניתן רק לעלות כלפי מעלה. האם המידע שנמסר הוא בהכרח מדויק? האמת היא שזה מאוד תלוי בנכס עצמו, באזור ובשכונה שבה ממוקם הנכס, ובמדינה בארה"ב שבו נמצא הנכס המסוים. רכישת נדל"ן בארה"ב היא החלטה נבונה לכל המעוניין להשקיע בנדל"ן בחו"ל אך עקב גודלה של ארצות הברית, ומגוון הדירות להשקעה, ניתן קצת ללכת לאיבוד בשפע הדירות המוצעות בשוק הנדל"ן האמריקאי.
טיפים לבחירת הנכס המתאים עבורנו
קודם כל, יש להגדיר את המטרה שלשמה נרכש הנכס - האם זו השקעה פיננסית שתתבסס על הכנסות משכר הדירה שנשכיר? האם זו דירה שנרכוש לצורך שיפוץ ומכירתה מחדש? האם זה בית שנרצה לאכלס בעתיד עם יקירנו? השיקול המרכזי בבחירה שנעשה הוא כמובן התקציב שעומד לרשותנו ואיזה סכום אנחנו מוכנים להשקיע בנכס. בנוסף, קיימת דילמה האם לרכוש נכס אחד בערך גבוה יחסית, או לפזר את התקציב שיש ברשותנו על מספר נכסים כדי להשיג תשואה גבוהה יותר.
בנוסף, יש לבחור בין דירות למכירה בארה"ב מבלי לערב מניעים רגשיים. אין עלינו לדמיין את עצמנו חיים באותו הנכס, אלא יש עלינו לבחור נכס שיימצא חן בעיניי הדיירים המקומיים. היקשרות לנכס מסוים גורמת לנו לסכן את מטרות ההשכרה שלו, ואף לפספס תזמון מתאים למכירת הנכס ברווח ומעבר לרכישת הנכס הבא.
הוצאות נוספות שכרוכות ברכישת נדל"ן בארה"ב ותשואה פוטנציאלית
בזמן חישוב התשואה הסופית שתתקבל מהנכס, יש להפחית הוצאות שגרתיות כמו מיסי הביטוח, העירייה, ועד הבית וגם הוצאות פחות נפוצות כמו: גננות, אגרות ביוב וניקיון מכיוון שבארה"ב נהוג שחלק גדול מהוצאות הבית חל על בעל הבית, ולא על השוכר. משקיע חכם בעולם של השקעות נדל"ן בארה"ב חייב להתכונן ל 3 מצבים שעלולים לקרות: תרחיש פסימי שבו הוא יקבל את השכר הדירה הנמוך ביותר, תרחיש מציאותי שבו יקבל שכ"ד ממוצע בדומה לנכסים מקביל או תרחיש אופטימי שבו יקבל את השכר הדירה הגבוה ביותר שנכס באותו האזור יכול להשיג.