ארגונומיה באה להתנגד לגישה המקובלת לפיה על העובד לסגל לעצמו הרגלי עבודה בהתאם לסביבתו ולא להיפך. העוסקים בשיטה זו מאמינים כי יש קודם כל להתאים את הסביבה לעובד. עם זאת אין הם מתעלמים מכך שיש להקנות הרגלים נכונים לעובדים בעבודתם עם המכשור. השימוש בארגונומיה בא למנוע הצטברות ממושכת של מתחים ולחצים בגוף – אלה גורמים לכאבים בשרירים ועצמות וכן לפגיעות במערכת העצבים של האדם. במידה וכבר נצברו לחצים גופניים, לרוב ההמלצה היא טיפולי פיזיותרפיה.
כיום ארגונומיה מיושמת בצורה נרחבת בעיצוב המכשור והריהוט במוקמות עבודה, בעיקר במשרדים בהם נדרשת עבודה ממשוכת מול המחשב. עבודה מסוג זה עלולה להוביל לעומס רב על הגוף. כאמור, לעיצוב מסוג זה יש יתרונות לא רק עבור העובד, אלא גם לביצועיו בעבודה, לכן השקעה בעיצוב על פי עקרונות הארגונומיה היא השקעה אשר משתלמת לטווח ארוך. עובד אשר סובל מכאבי גב תכופים ובעיות בריאותיות אחרות, הנגרמות כתוצאה מעבודה ממושכת מול המחשב, יתקשה לתפקד בצורה פרודוקטיבית – מכאן יתקשה לבצע את עבודתו כראוי.
מעבר לכך, הגישה של ארגופלוס בארגונומיה הינה כי אין צורך להחליף בצורה טוטאלית את הריהוט המשרדי ולהחליף את כלל המכשור, אלא צריך לצפות בעובד לנתח את סגנון העבודה שלו, את איפיוני העבודה שלו, לאסוף מידע עליו ולאחר מכן להתאים את הציוד והמכשור הקיים לצרכיו ולנתוניו, כמו כן אנחנו בארגופלוס דוגלים כי צריך להדריך ולספק לעובד טיפים לפי איפיוני העבודה שלו ולפי ליקויי היציבה והרגלי העבודה. כך, ההוצאה הכלכלית פחותה יותר, אך התוצאות המתקבלות יעילות יותר. התאמה מסוג זה נעשית בצורה אישית ופרטנית עבור כל עובד ועובד בהתאם לנתוניו וההרגלים הקיימים. חשוב להתייעץ במומחי ארגונומיה בעלי ניסיון אשר יתאימו תוכנית פעולה עבור העסק.