למרות הירידה התלולה במספר ההרוגים בתאונות דרכים בשנת 2012 בהשוואה לקודמותיה, עשרות אלפי אנשים עדיין נפגעים בתאונות דרכים מידי שנה. למי שמעורב בתאונת דרכים ונגרמו לו נזקי גוף עקב התאונה, חשוב לדעת איך לממש את זכויותיו מול חברות הביטוח באמצעות אנשי מקצוע מיומנים וזאת על בסיס הצלחת התביעה מבלי לשלם מהכיס.
מימוש זכויות רפואיות – מתי מקבלים פיצויים?
חוק הפיצויים לתאונות דרכים נועד להבטיח מתן פיצויים לכל אדם הנפגע בתאונת דרכים – בין אם מדובר בהולך רגל או בנהג הרכב, בין אם הנפגע אשם בתאונה או לא. בהקשר זה חשוב לדעת: לצורך מימוש זכויות רפואיות בעקבות נזקי גוף שנגרמו בשל תאונת דרכים – אין זה משנה מי אשם בתאונה. מי אמור לפצות אתכם במידה ונפגעתם בתאונת דרכים?
מימוש זכויות רפואיות – ממי מקבלים פיצויים?
ביטוח חובה לרכב הינו פוליסת ביטוח אשר אותה חייב לרכוש כל בעל רכב במדינת ישראל על פי החוק. פוליסת החובה מגינה עלינו בפני נזקים גופניים שאירעו לאחד מיושבי הרכב , לנהג או להולך רגל במקרה של תאונה. אם בכל זאת לרכב אין ביטוח חובה, או שלחילופין הולך הרגל נפגע בתאונת פגע וברח? במקרים מסוג זה ניתן לפנות לקרן מיוחדת בשם "קרנית" שהוקמה בדיוק עבור מקרים אלו. הסיוע של קרן זו מותנה במספר סייגים – כך למשל היא לא תפצה נהג הנוהג ברכב ללא ביטוח חובה.
איך מחשבים את גובה הפיצויים?
מטבע הדברים, ככל שחומרת הפגיעה גבוהה יותר, כך גם הפיצוי שיקבע יהיה גבוה יותר. בקביעת סכום הפיצויים נלקחים בחשבון הכאב והסבל הנגזרים מכמות ימי האשפוז וחומרת הפגיעה, שיעור הנכות (במידה ונגרמה), החזר עבור הוצאות ניידות לאנשים המוגבלים בתנועה בעקבות התאונה וגם ההוצאות הרפואיות. בנוסף, חוק הפיצויים לתאונות הדרכים קובע שהנפגע בתאונה זכאי, בכפוף לחומרת הפגיעה, לפיצוי בגין אובדן ימי עבודה ואובדן כושר השתכרות.
אל תוותרו על הזכויות שמגיעות לכם!
ישראל היא אחת המדינות היחידות המסדירות בחוק בצורה כל כך מפורטת את זכויותיהם של הנפגעים בתאונות דרכים. כדי ליהנות מהזכויות המגיעות לכם מתוקף החוק – חשוב לפנות לעורך דין שבקיא ברזי החוק ובאופן ההתנהלות מול הגופים השונים.
מימוש זכויות על בסיס הצלחה
איך תקבל את מה שמגיע לך מבלי להוציא כסף מכיסך הפרטי? כיום, מימוש זכויות רפואיות מתאפשר על בסיס הצלחה, כלומר: שכר הטרחה לעורך הדין משולם כאחוזים מתוך תקבול הפיצויים שהנפגע מקבל, כך שהנפגע אינו משלם כסף מהכיס. במקרים בהם לא יתקבלו פיצויים, הוא לא ישלם לנותן השירות תמורת שירותיו. כך תוכלו לדאוג על הצד הטוב ביותר להבראתכם הכלכלית והגופנית כאחד.