סין היא אחת המדינות המסקרנות ביותר בעולם, אשר בשנים האחרונות עוברת תמורות כלכליות, חברתיות ופוליטיות נרחבות. למעשה, כל אדם המבקר באזוריה השונים של המדינה יכול להעיד על מאבקה לשלב בין תפיסות עתיקות ומסורות עממיות, ובין הקדמה המערבית המתבטאת בין היתר בצמיחתו המטאורית של מעמד הביניים ובגורדי השחקים שבערים הגדולות. מדובר כידוע במדינה המאוכלסת ביותר בעולם, ובנוסף על כך כלכלתה של המעצמה המזרחית עתידה לעבור בעתיד הנראה לעין את זו של ארה"ב, ובכך תהפוך סין לכוח הכלכלי המוביל בתבל. אין להפריז בחשיבותן של עובדות אלו, ואכן ישראלים רבים מוצאים עצמם נמשכים אל הארץ הגדולה, כאשר חלקם יוצאים אליה באופן עצמאי ואילו אחרים מצטרפים אל טיול מאורגן לסין.
אתרים עתיקים, חדישים וחשובים
להלן סקירה של שני אתרים מרכזיים, המציגים הן את מסורותיה של המדינה והן את התמורות שעברו עליה לאורך השנים:
- מקדש קונפוציוס – קונפוציוס הוא מהוגי הדעות הידועים בהיסטוריה של סין וככל הנראה החשוב שבהם. איש זה חי כחמש מאות שנים לפני הספירה והפיץ את משנתו אשר דגלה בשמירה על אורחות חיים ומנהגים טובים, אשר מטהרים את חיי האדם. המקדש עצמו נמצא בעיר הבירה בייגי'ן, על פי המסורת באותו האזור בו לימד קונפוציוס עצמו, וכיום מדובר במבנה ענק המכיל תצוגות, מסמכים, ספרים וקבצים של משנתו, כפי שקובצה על ידי ממשיכי דרכו. יש לציין כי סין איננה מדינה דתית ושלמעשה השלטון הקומוניסטי התנגד ועדיין מתנגד למיסוד הדת במדינה. יחד עם זאת, תורתו של קונפוציוס אכן מקובלת על השלטון בהיותה פילוסופיה, אך סקירה של דברי הימים תוכיח כי ההתייחסות אליה היתה דתית בהיבטים רבים.
- כיכר טייננמן - גם כיכר גדולה זו מצויה בבייג'ין הבירה, ופירוש שמה הוא שער השלום השמימי. מסביב לכיכר עומדים מספר מונומנטים החשובים לעם הסיני, וביניהם מוזיאון המהפיכה, המוזוליאום של מאו טסה טונג, אנדרטה לגיבורי סין ומוזיאון ההיסטוריה. יחד עם זאת, הכיכר הנושאת חשיבות עצומה עבור המשטר הקומוניסטי התפרסמה דווקא בעקבות הפגנות שנערכו ברבעון האחרון של המאה העשרים. למבוגרים היוצאים אל טיול לסין בוודאי זכורה תמונת הסטודנט המפגין בגפו אל מול טנק, בדרישה לתמורות דמוקרטיות במדינה.