כאשר מדברים על כדור לא מתכוונים לקופסת קרטון מרובעת שניתן לבעוט בה, נכון? כשמדברים על תה מדברים אך ורק על תמצית עלי תה המכונים camellia sinensis. הכנת משקאות מתמציות אחרות יכולה להיות מאד טעימות, אבל כמו במקרה של הקרטוןהמרובע – זה לא תה.תה מקורו בסין ובמהלך ההיסטוריה למדו הסינים להכין אין ספור סוגים של תה באיכות מעולה. לכל אחד ייחוד בהרכב שלו, בטעם ובניחוח שהוא מפיץ. אין ספק כי התה הסיני נחשב לטוב בעולם וייצורו נשמר במשך מאות שנים רק בארץ זו. ייצור תה מחוץ לסין אינו מכיל את הידע והאיכויות של התה הסיני, והוא נועד בעיקר לייצור המוני לבקשת השוק העולמי לתה. משום כך רוב האנשים כיום לא מכירים את טעמו המשובח של התה הסיני המקורי, אלא נאלצים להסתפק בתה הרבה פחות טעים וחסר הניחוח המקורי של התה הסיני. סין עצמה נכנסה לייצור המוני של תה ובכך הביאה על עצמה מכת איכות מהכיוון השני. גם התה הסיני התעשייתי אינו משתווה כלל לגידול התה המסורתי של סין. למרות הגידול התעשייתי יש עדיין מקומות רבים בסין שמגדלים את התה בשיטות המסורתיות ובלי מכונות, ומקומות אלה הם שמייצרים את התה הטעים בעולם. מי שמעוניין לשתות תה סיני אמיתי ללא תוספים ובטעם סיני קלאסי יצטרך לייבא את התה שלו ממחוזות אלה בלבד. שני סוגי התה הסיני העיקרים מכונים תה שחור או תה ירוק ומיד נבין את ההבדלים בינהם.
תה שחור
תה שחור מתייחס למה שאנו שותים כתה רגיל. השיוך לצבע השחור נובע מכך שעלי התה הירוקים במקורם מקבלים גוון שחור בעת ייבושם. המושג נכנס לז'רגון אחרי כניסת התה הירוק והלבן, והצורך שנוצר כדי להבדיל בינהם. איכות התה השחור היא נושא לטעם ועל כך אין מתווכחים. בארצות המזרח נחשב התה השחור לתה הטעים ביותר ולהשקפתם דווקא תהליך החימצון (שממנו מתקבל הצבע השחור) מעניק לתה את טעמו המשובח. בעולם המערבי דווקא התה השחור נחשב לפחות יוקרתי ולנחות ממתחרהו הירוק. אך עם זאת האומה המערבית המזוהה יותר מכל עם התה – הבריטים, מעדיפים תה שחור על פני כל תה אחר. תה שחור אמיתי מכינים מתערובת של סוגים שונים שיש לדעת לערבב אותם יחד בקומקום מיוחד ולחלוט את העלים. רק אז ניתן לקבל את טעמו המיוחד והמשובח של תה שחור. שקיות התה המגיעות אלינו בקופסאות של החברות השונות הן במקרה הטוב מזכירות את טעמו של תה הנחלט באופן פרטני, וההבדל הוא כמו להכין קפה בוץ אינסטנט או קפה שחור מבושל בפינג'אן כמו שצריך.
תה ירוק
תה ירוק בניגוד לתה שחור אינו עובר תהליך של התחמצנות והעלים, שממנו הוא עשוי, פשוט נאטמים בצורה סטרילית שמונעת התחמצנות. בקרב הציבור הרחב המושג תה ירוק מאגד בתוכו את כל משקאות הצמחים והחליטות כאשר למעשה תה ירוק אמיתי מכינים רק מעלי תה ולא משום דבר אחר. תה הוא שם של צמח ולא של משקה. תה ירוק נתפס כמשקה עשוי מצמחים והמונח חדר לשימוש כה נרחב עד כי התה המקורי – תה שחור נדחק הצידה והוא לא מכונה עוד תה, אלא תה שחור, ואילו תה ירוק מכונה תה בהרבה מקרים. תה ירוק וגם תה שחור עשויים מעלי צמח התה. כל משקה אחר שעשוי מצמחים אינו תה אלא דבר מה אחר. יש גם תה לבן שעליו הם הטריים ביותר, ויש גם תה אדום מכיוון שהנוזל הנוצר בתהליך החליטה יוצא בצבע זה.