היהודים תמיד אהבו לשיר, עוד מימי המקרא (שירת מרים, שירת דבורה הנביאה, קינת דוד וכמובן ספר שלם שכולו שיר השירים) ועד לימינו אנו בו מתחרים ערוצי הטלוויזיה על כל קול ועל כל כישרון שירה, מילדי בית ספר ועד למבוגרים, בשלל תוכניות, פסטיבלים, הצגות ומופעים. גם בקרב הקהל הרחב חוזרים ותופסים ערבי השירה בציבור מקום של כבוד וגבי ברלין, כמו גם שרה'לה שרון, צריכים להודות למזלם הטוב על הקמבק המפואר שהם מבצעים בשנים האחרונות. מועדוני קריוקי, ערבי שירה בציבור ואירועי סלון או מרפסת של חברים ומשפחות, כל אלו מהווים נדבך חשוב של התרבות הישראלית העכשווית והם לא יכולים היו להתקיים ללא ערכות קריוקי משוכללות ומתקדמות, המאפשרות גם לילדון בן השלוש וגם לסבא הקשיש, להרגיש כאילו היו על במה במרכז פארק הומה קהל.
ערכות קריוקי אינן יקרות ואינן דורשות לקיחת הלוואה מהבנק או כניסה למינוס (לפחות לא כזה שיגרום למנהל הבנק להתקשר ולדרוש בשלומכם), וכמוצר חברתי ותרבותי הוא מושלם לכל בית ולכל אירוע. אנשים אוהבים לשיר, גם אם אינם זמרים מוצלחים במיוחד, וערבי קריוקי שמאורגנים בצורה מקצועית, גם על ידי חובבנים, עם ערכות קריוקי מודרניות, תמיד זוכים להצלחה ולשירי הלל, תרתי משמע.
בכל ערכת קריוקי המכבדת את עצמה צריכים להיות מספר אלמנטים חיוניים להפקת אירוע. האלמנט הראשון הוא, כמובן, המיקרופון. כדאי לדאוג שיהיו, לפחות, שני מיקרופונים בכל ערכה בשביל הדואטים והשירים המשותפים, ורצוי שיהיו אלחוטיים, כך שניתן יהיה להסתובב איתם ברחבי הסלון, החצר או המרפסת. ערכות קריוקי מקצועיות כוללות גם רמקולים ומיקסרים, אך הם אינם מהווים אלמנט מנדטורי לערבי שירה ביתיים ואינטימיים.
ניתן לשער, בוודאות די יתרה, כי לאבותינו לא היו עזרים מודרניים ומתקדמים כמו שיש לנו עתה, ובכל זאת שירתם עלתה עד לשמיים הגבוהים, היום, עם ערכות קריוקי מקצועיות ואיכותיות, אפשר לומר כי גם השמיים כבר אינם הגבול וכי השירה בציבור הייתה, עודנה וככל הנראה תמשיך להיות, מדורת השבט האמיתית שלנו, היהודים.