כמו כל מכונאי או טכנאי, גם טכנאי מזגנים צריך במידה מסוימת להשתמש בחושים שלו. אלה דברים שהוא מפתח עם הזמן גם במהלך ההכשרה שלו וגם במהלך עבודתו. לפעמים מילה מסוימת שאנו מתארים לו בזמן התלונה על תקלה יכולה להצביע על כיוון הבעיה. כך שכאשר טכנאי תיקון מזגנים מגיע אליכם הביתה תארו לו באופן חופשי את הבעיה. תוכלו לומר לו שבזמן האחרון המנוע נשמע מוזר. ואכן הצליל שמפיק המנוע של המזגן יכול להוות אינדיקציה לבעיה. המדחס שדואג להכנסת האויר הקר מתחיל לפעול מיד עם ההדלקה. אם הצליל נשמע חנוק סימן שהאויר לא עובר. במקרה כזה טכנאי מזגנים בתל אביב יבדוק איפה הסתימה: במדחס, בצינור, במאוורר או בפילטר. יכול להיות שהמזגן יותר מדי שקט. גם זה צריך לעורר את חשדו של טכנאי תיקון המזגנים.
חוש הראיה
אם המזגן לא מקרר אחת הבעיות שיש לבדוק היא אם אין דליפת גז. אך את הגז לא רואים. אם כן כיצד אפשר לאתר את הדליפה? ישנו תרסיס מיוחד שמרססים על אזורים מועדים לדליפה. במגע בין התרסיס לגז המזגנים נראה שינוי צבע. כך אפשר לאתר את מקור הדליפה, ולתקן בהתאם. נזילת מים לעומת זאת קל לראות, ותפקידו של טכנאי מזגנים היא לבדוק איפה יש סתימה שלא מאפשרת למים להתנקז החוצה ביעילות. אנשים רבים משקים את העציצים במים שיוצאים מהמזגן וזהו אכן פתרון אקולוגי מעולה. אך הזהרו שלא לתקוע את הצינור בתוך העציץ שכן הצינור עלול להיסתם והמים לא יוכלו לצאת.
חוש הריח
המזגן בנוי כך שלא צריך לנבוע ממנו כל ריח. לשם כך יש פילטר שמטרתו לסנן את האויר שנכנס מן החוץ, מלוכלך, מלא אבק, פיח וטיפות מים. אך בסביבה שבה יש לחות וחום יכולות להתפתח פטריות ואלה יגרמו לריח מעופש ולא נעים. בעיה זו פותרים לרוב על ידי נקיון הפילטר. בקשו מהטכנאי שיראה לכם כיצד לעשות זאת ושאלו באיזו תדירות עליכם לנקות את הפילטר. כפי שאתם רואים כשאתם מזמינים טכנאי מזגנים בתל אביב, כדאי להבין את המורכבות של עבודתו ואת דרך הפעולה של המזגן שלכם גם כדי לחסוך מכם בעתיד הוצאות מיותרות על תיקון מזגנים.