מדי שנה יוצאים ישראלים רבים לטיול בהודו, חלקם צעירים שלאחר השירות הצבאי ואילו אחרים הינם תיירים מבוגרים יותר המגיעים אל תת היבשת לתקופה קצרה. אחת השאלות שבהן מתחבט כל אדם היוצא להודו לתקופה בת פחות מחודש, היא האם לטייל באופן עצמאי או לבחור בטיול מאורגן. לכל אחת מאפשרויות אלו יתרונות וחסרונות משלה, וחשוב להכירם ולשקול אותם בהתאם לטעמכם וליכולותיכם.
סוגיות מרכזיות בעת הטיול להודו
להלן מספר אתגרים, שיקולים ופתרונות בעת טיול להודו הנערך באופן עצמאי או מאורגן:
- תחבורה – בהודו ניתן להתנייד בין הערים והיעדים באמצעות רכבות, אוטובוסים, אופנועים וברכב פרטי. רבים מהטיילים מוצאים כי הנסיעה מהווה חוויה בפני עצמה, החל מרכישת הכרטיסים ועד להידחקות בינות להמון אדם מזיע ודוחף. לכן, לבעלי הנפש ההרפתקנית מתאים מבחינה זו הטיול העצמאי, לא פעם תוך סיכון חיים ממשי ברכיבה על אופנוע בכבישים ההודיים. מאידך, עם טיול מאורגן ניתן לחוות את הודו על נפלאותיה ללא טרדה ועצבים הכרוכים בהמתנה אינסופית בתחנות הרכבת, במיקוח על המחיר, ובדאגה לחפצים האישיים.
- לינה – מציאת מלון טוב בהודו היא לא פעם עניין של מזל, ובמקרים רבים כרוכה בשוטטות ארוכה בשמש או בגשם עם התיק על הגב. לאחר מכן, השהייה בחדרון טחוב ומתקלף עם מאוורר תקרה מט לנפול אינה אמורה להפתיע אתכם. לכן, מי שאינו בעל העדפות ניקיון חזקות ומוכן לקחת את ההימור, ייצא לטיול עצמאי ואולי ימצא מלון נחמד עם צוות מסביר פנים. מאידך, כאשר יוצאים עם טיול מאורגן מגיעים אל מלונות ברמה טובה, אשר נבדקו פעמים רבות על ידי אנשי החברה.
- עלות – טיול מאורגן עולה בדרך כלל יותר מטיול עצמאי. למשל, טיול מאורגן בן שבועיים עשוי לעלות כאלף ושבע מאות דולרים, בעוד נסיעה עצמאית לתקופה זו עשויה להסתכם בסביבות האלף דולרים, כתלות בהתנהלותו של המטייל. יחד עם זאת, יחסית לשהייה במדינות אחרות מדובר בהוצאה נמוכה יחסית בכל מקרה.