השתלות שיניים לא תמיד מסתכמות בהחדרת שתל ולעיתים המטופל יזדקק להליכים נוספים, אחד מהליכים אלו הוא הרמת סינוס. מהי הרמת סינוס? מתי מבצעים אותה וכיצד? האם יש סיכונים להרמת סינוס?
מהי הרמת סינוס? מתי היא מבוצעת?
השתלות שיניים המבוצעות באזור השיניים האחוריות בלסת העליונה דורשות לעיתים הרמת סינוס. הסיבה לכך היא המיקום של הסינוסים מעל אזור זה. במידה והעצם אינה עבה מספיק ישנו חשש כי השתל יחדור את חלל הסינוס. חדירה של השתל אל הסינוסים עלולה לא רק לגרום לכישלון ההשתלה (לשתל אין אחיזה חזקה דיו אם הוא לא מוברג היטב בעצם עבה) אלא גם לזיהומים קשים בסינוסים. הרמת סינוס מבוצעת כדי לעבות את עצם הלסת ולהכינה לקראת השתלת השיניים.
איך עושים הרמת סינוס?
הרמת סינוס נעשית לפני השתלת שיניים, כדי להגיע לאזור הסינוסים הרופא יבצע חתך או באזור החניכיים או באזור עצם הלסת בהתאם לכמות העצם שיש להשתיל. לאחר מכן, בעזרת מכשור ייעודי הרופא ירים את רירית הסינוס ויפנה מקום להשתלת העצם. החומר המושתל הוא לרוב עצם מגוררת המוחלפת על ידי עצם טבעית במהלך כ-8 חודשים. לאחר סיום ההשתלה הרופא יסגור את התפר. לאחר הרמת סינוס ניתן במקרים מסוימים לבצע את השתלת השיניים מיד. יש לציין כי ההחלטה האם להמתין או לבצע את השתלת השיניים במקום תלויה בגורמים רבים ולא תמיד מומלצת.
האם יש סיכונים להרמת סינוס במהלך השתלת שיניים?
הרמת סינוס היא הליך נפוץ המבוצע בהצלחה רבה וללא סיבוכים מיוחדים או סיכונים גדולים. עם זאת, הרמת סינוס עשויה שלא להצליח בשל קריעה של רירית הסינוסים במהלך הפרוצדורה. במקרה בו ישנה פגיעה ברירית הסינוס הרופא יפסיק את הפרוצדורה מיד. ניתן לחזור על ההליך שנית לאחר כ-4 חודשים במהלכם רירית הסינוס תחלים. כמו כן, מאחר ומדובר בהליך ניתוחי לכל דבר ועניין ישנה תמיד סכנה של זיהום. יש לציין כי זיהום בעקבות הרמת סינוס (או השתלות שיניים באופן כללי) נדיר מאוד. כל עוד אתם בוחרים מרפאת שיניים מקצועית ששומרת על סביבת עבודה היגיינית הסיכוי לזיהום מזערי.