השתלות שיניים מאפשרות לכל מי שאיבד שן אחת ועד לסת שלמה להחליף את שיניו הטבעיות בשיניים מלאכותיות. השתלת שיניים מחזירה את היכולת ללעוס, לדבר ללא קושי וכמובן לחייך. השתלות שיניים לא היו אפשרויות כלל ללא המצאתו של השתל הדנטלי, אותו מבנה המוחדר אל עצם הלסת ומשמש כתחליף לשורשי השיניים שאבדו. מה מבדיל בין סוגי השתלים השונים? כיצד בוחרים איזה שתל מתאים לי?
מה מבדיל בין סוגי השתלים השונים?
את סוגי השתלים הדנטליים ניתן לחלק לפי מספר פרמטרים - החומר ממנו הם עשויים, צורתם וממדיהם.
צורתם של שתלים דנטליים - שתלים דנטליים ברובם עשויים בצורה בורגית המאפשרת החדרה קלה שלהם אל עצם הלסת. ישנם גם שתלים שצורתם כצורת דיסק בבסיסם המשמשים בעיקר לביצוע שיקום מספר רב של שיניים או אף לסת שלמה.
החומר ממנו עשוי השתל - רוב השתלים הדנטליים המשמשים לביצוע השתלות שיניים עשויים סגסוגת טיטניום (שילוב בין טיטניום למתכות אחרות בכמות קטנה). הטיטניום היא מתכת חזקה ועמידה מאוד שאינה גורמת לתגובת דחייה בגוף האדם. טיטניום משמשת ברפואה למגוון שימושים כמו ייצוב עצמות שבורות למשל. ישנם שתלים העשויים מחומרים אחרים כמו למשל שתלי זירקוניה אך אלו פחות נפוצים.
ממדיו של שתל דנטלי - אורכו של שתל דנטלי נע בין כ-1 ס"מ ועד כ-1.5 ס"מ והוא מגיע במספר עוביים שונים. ישנם שתלים דנטליים מחורצים במגוון צורות חריצה כאשר המטרה היא לעודד תהליך של בניית עצם סביב השתל.
כיצד נבחר בין שתל אחד למשנהו?
ברוב המקרים הבחירה אינה שלנו אלא של הרופא המטפל שבוחר את סוג השתל המתאים לנו ביותר. רופאי השיניים עובדים מול מספר חברות המספקות שתלים דנטליים ובוחרים ביניהם על פי תכונותיהם והתאמתם לטיפול הספציפי ולא על פי שיקולים אחרים. אין זה אומר שלמטופל עצמו אין מקום לשאול, להתעניין ולבחון סוגים שונים של שתלים אך חשוב מאוד לזכור כי את ההחלטה החשובה הזו עדיף להשאיר לרופא השיניים. אחרי הכול, אם מצאתם רופא שיניים מקצועי, אמין ובעל ניסיון אין ספק שהוא יבחר עבורכם את השתל המתאים לכם ביותר.