ריהוט ועיצוב חדרי תינוקות ותפיסות מגדריות
רובנו רוצים לדעת כמה שיותר מהר מה יש לנו בבטן, האם מדובר בבן או שמא בבת. הסקרנות הזאת היא טבעית לחלוטין, ועל אף שקודם כל חשוב שהעובר יהיה בריא ושההיריון יעבור באופן תקין, גם מין העובר חשוב לנו ובדרך כלל מסקרן ומרגש לגלותו. בדרך כלל הורים מקפידים לקנות מוצרים וציוד לתינוק בהתאם לכך, כאשר גם ריהוט ועיצוב חדרי תינוקות מושפע מהמגדר של הדייר או הדיירת החדשים.
עולם העיצוב כבר מזמן הופך למתקדם יותר בכל הקשור לתפיסות מגדריות כאלה ואחרות. אפשר לראות זאת באופן בולט בתחום האופנה שבו הגבולות הופכים ליותר ויותר מטושטשים. נשים לובשות עניבות ובגדי בוייפרנד וגברים מתהדרים בחולצות ורודות. הקווים נמתחים וכבר מותר לחצות אותם. כך, גם ריהוט ועיצוב חדרי תינוקות כבר אינו חד משמעי כפי שהיה בעבר. כיום ניתן למצוא ריהוט לחדרי תינוקות שאין לו הגדרה ברורה, הוא יכול לשמש בנים ובנות באותה המידה. הקו הניטרלי הוא פופולארי מאוד ומתבטא בקווים נקיים, בחומרים טבעיים כמו עץ, ובצבעים שאין להם קונוטציה שמקוטלגת עם מגדר מסוים, כמו לבן, ירוק, חום, אדום ואפילו שחור.
יחד עם זאת, ניתן גם למצוא את הכיוון ההפוך שמדגיש את המגדר עד הקצה ובוחר להשתמש בסמלים, בצבעים ובסימנים בעלי קונוטציה מגדרית ברורה. כך למשל ריהוט ועיצוב חדרי תינוקות בסגנון נסיכה הוא פופולארי מאוד גם בימינו, ומתבטא בצבעים רכים הנתפסים נשיים, בפינות מעוגלות שמעניקות תחושה של רכות ועדינות, בסמלים כמו כתר ושרביט, ובבדים אווריריים וקלים כמו טול ושיפון. לבנים לעומת זאת ניתן למצוא ריהוט ועיצוב חדרי תינוקות עם סמלים של כלי תחבורה כמו מטוסים ומכוניות, חיות המסמלות כוח כמו אריה ונמר, וכמובן צבעים בעלי קונוטציה גברית כמו כחול ואפור.
החידוש העיקרי בנושא זה הוא שכיום ניתן לבחור והכל מותר. כלומר, אם בעבר ריהוט ועיצוב חדרי תינוקות היה תחום מגדרי לחלוטין, והחוק העיקרי היה ורוד לבנות ותכלת לבנים, כיום הכול הולך, אין קודים ברורים וניתן לבחור במה שרוצים. מי שרוצה להכניס אלמנטים שנתפסים בעיני החברה כנשיים או כגבריים באופן מובהק, יכול למצוא מבחר רחב בדיוק כפי שהיה בעבר, אך השינוי הוא שבימינו זה בסדר גם לחצות גבולות או לבחור בחדר ניטרלי המתאים לכולם.