החוק להגנת הדייר במקרה של רעש אדמה
ישנן דירות בארץ אשר אינן מוגנות מפני רעידת אדמה
דירות אשר אושרה בנייתם טרם 1980 הן דירות ללא תקן בטיחות נגד רעידות אדמה. אנשים אשר מתגוררים בדירות אלו הינם בעלי זכאות על פי תמ"א לחיזוק הבית על חשבון המדינה.
במידה והנכם מתגוררים בבית אשר עומד בקריטריון תמ"א גשו לממש את זכויותיכם בהקדם על מנת שתהיו מוגנים ובטוחים במקרה של רעידה גדולה.
פרויקט תמ"א 38
פרויקט תמ"א 38 הינו פרויקט אשר נרתם למיגון של מבנים אשר אין להם תקן בטיחות כנגד רעידות אדמה. ראשי התיבות של תמ"א הוא: תכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה. תכנית זו דואגת לכך שבעת רעידת אדמה כולם ישהו במקום מוגן אשר איננו מהווה סיכון לחיים. לאחר תיקון תמ"א 38 החוק מעט שונה- תמ"א 38 2 שינה את התכנית של שיפוץ מבנים לפינוי ובינוי על פי שיקול דעת של כדאיות כלכלית.
תמ"א 38 תיקון 2 – פינוי ובינוי כשיקול כלכלי
בניגוד תכנית פרויקט תמ"א 38 אשר בו הוצע שיפוץ מבנים קיימים על מנת לחזקם כנגד רעידות אדמה חוק תמ"א 38 תיקון 2 הינו תומך ברעיון של פינוי ובינוי על מנת להוזיל עלויות- ייתכן מאוד כי פעמים רבות תמ"א 38 תיקון 2 הוא אופציה זולה יותר מאשר שיפוץ התשתיות- ויש מכאן מרוויחים גדולים- הדיירים אשר זכו בבניין דירות חדש ומפואר ואף הקבלנים אשר קיבלו הטבה של אישורי בנייה של יחידות דיור. תמ"א 38 2 אינו פעיל בכל האזורים והוא מיושם בעיקר בערי המרכז כגון רמת גן, תל אביב ועוד.
מי אינו זכאי לתכנית?
על אף שהמדינה דואגת לכולם שיהיו מוגנים ישנם משכנים אשר אינם מעוגנים אצל תמ"א 38 ואף בחוק תמ"א 38 2 ואלו הם: דירות אשר נועדו להריסה עם צו בית משפט, משכנות ארעי אשר בדרך כלל אינם מאכלסים בני אדם (כגון מחסנים, אסמים וכיוצא באלו) וכמו כן פרויקט תמ"א איננו כולל בתים אשר משתרעים על פחות מ200 מ"ר וגובהם אינו עולה על 2 קומות.