חברות רבות נקלעות למצב שיש להן רווחים, קהל לקוחות רב, עסקאות נכנסות, אך – תזרים מזומנים – אין. הדבר יוצר קושי רב לעסק בהתנהלות היומיומית, תשלום לספקים, משכורות לעובדים ובכלל – למרות הרווחים העתידיים – חברה כזו יכולה להיות בסיכון. גם הבנקים לא נותנים יותר מידי צ'אנסים לחברות כאלו היות והבנקים רוצים "לראות מעשים ולא דיבורים" – במילים אחרות, הבנקים מעוניינים בהפקדות כספים.
לשם כך צצו חברות העוסקות בתחום של מימון לעסקים. חברות אלו מעניקות מימון ציוד, הלוואות ליסינג, מימון עסקאות סחר ומימון רכש. להלן האפשרויות העומדות בפני כל עסק:
מימון ציוד לעסקים
מימון ציוד הינו מימון הניתן לעסקים בענפים שונים. מימון ציוד ניתן לזמן ארוך טווח וכמובן כל חברה מעניקה הלוואה בתנאים שלה ועל כן חשוב לעשות סקר שוק. קיימות שלוש תכניות מימון לעסקים:
הלוואות ליסינג
הלוואות ליסינג מאפשרות רכישת ציוד ללא שימוש במסגרת האשראי של העסק. ניתן למשוך עסקאות מסוג זה בחברות מסויימות לתקופה של שש שנים, עם החזרים המתאימים ללקוח ולהכנסותיו. במקרה זה, עלות העסקה ידועה ונפרשת על פני משך זמן ארוך – מה שמקל על העסק לתכנן תקציב ומאפשר תזרים מזומנים נוח יותר.
מכירה וחכירה חוזרת
המשמעות בסעיף זה היא מכירת ציוד לחברה המממנת ולאחר מכן רכישה ממנה. בצורה כזו – שוב, משתחרר לחברה תזרים מזומנים ופריסת תשלומים נוחה.
הלוואות לעסקים לצורך רכישת ציוד
סעיף זה מאפשר רכישת ציוד על ידי קבלת הלוואה בערך של 80 אחוז משווי הציוד. אותו ציוד משמש כביטחון בדיוק כפי שבית מהווה לבנק בעת לקיחת משכנתא.
מימון ספקים
מימון זה מאפשר לחברה תנאים נוחים ללקוחותיה לרכישת הציוד. כך מוצריהם הופכים לנוחים ונגישים לרכישה – מה שמאפשר להם לבצע את העסקה, למרות מחירה הגבוה.
מימון סחר ומימון רכש
סעיף זה מדבר על אשראי לטווח קצר שעוזר לעמוד ברכישות של לקוחות לעסקאות שוטפות ורכישת שירותים או סחורות. זהו אשראי הניתן ללא ביטחונות וכמובן שישנן תוכניות שונות המותאמות ללקוחות.
בכל אופן, לפני קבלת מימון והלוואה, יש לוודא ולקבל פרטים על החברה, לבצע השוואות מחירים מול חברות שונות על מנת לקבל את ההצעה הטובה ביותר.