עם הרחבת המשפחה, צריך לחפש פתרונות עבור הדיור. בירושלים, כמו בשאר רחבי המדינה, הנדל"ן העלה את המחיר של בכמה עשרות אחוזים וכעת, קניית דירה חדשה הפכה למשימה יותר בעייתית משהיתה פעם. משפחות לא מעטות בוחרות בסופו של דבר לבצע שיפוץ בבית הקיים כדי להרחיבו במקום לעבור לדירה אחרת. פעמים רבות האופציה של שיפוצים חוסכת המון כסף, ובטוח עולה פחות מאשר קנייה של דירה חדשה.
ישנם שיפוצים שלא מצריכים אישורים ייחודיים כלשהם, כמו שיפוץ חדרי אמבטיה בירושלים או שיפוץ מטבחים. עבודות מעין אלה הן עניין של בני הבית בלבד, וכל עוד הם לא יוצרים רעש גדול מדי ובשעות לא מתאימות, הכל בסדר.
אך יש עבודות שמצריכות אישורים. תוספות קומה בירושלים הפך להיות טרנד בבניינים עם 3-4 קומות. הדיירים המתגוררים בקומה האחרונה יכולים לבקש היתר מהעירייה כדי להוסיף קומה לביתם ועל ידי זה להרחיב את הבית בכמעט פי שניים מגודלו המקורי.
בשביל להתחיל לעשות עבודות שיפוצים כמו עבודות איטום בירושלים צריך, לפני כל דבר אחר, להוציא רישיון בנייה אל מול העירייה. העירייה אמורה לבדוק עם אדריכל העיר האם ניתן לבנות קומה באותו בניין ורק לאחר מכן ניתן להתחיל בשלב התוכניות. יש להגיש תוכניות מפורטות, שנערכו על ידי מהנדס מוסמך המקובל על העירייה. את התוכניות שעוצבו על ידי מהנדס, עבור השלד של הבנייה, יש להגיש לעירייה לאישור.
לאחר קבלת כל האישורים, ניתן להתחיל בבניה. ברוב המקרים, רצוי לחשוב ולהכניס לתוך התוכנית גם בניית מרפסת בקומה העליונה, ובמידה וצריכים עוד חדר או רוצים להשתמש במרפסת גם כחדר מגורים, יש לאשר מבעוד מועד סגירת מרפסת.
לאחר כל האישורים הדרושים לבנייה, שקבלתם עשויה לארוך כמה חודשים, גם הבנייה עצמה לוקחת מספר חודשים ובמקרים מסוימים אפילו שנה, הכל תלוי כמובן במורכבות שלה, במספר החדרים שיש לעצב בתוכה ובוודאי גם בקבלן עצמו. כשבונים קומה חדשה מומלץ להסתייע בשירותים של אדריכלים על מנת לעצב את הקומה בדרך האפקטיבית ביותר, בהתאם למטרת הקומה החדשה ולדיירים שיתגוררו בתוכה.
עיקר המשפחות, כשחושבות על בנייה של קומה נוספת, מרחיבות את מניין החדרים בשביל שהילדים יוכלו לחיות בקומה אחת וההורים בקומה נפרדת, מה שיוצר עבור בני המשפחה הפרדה מוגדרת בין ההורים לילדים, מאפשר לילדים לגדול בתחושה של פרטיות ויחד עם זאת נותן להורים לחיות בשקט עם הילדים בבית, בלי שיתרוצצו כל היום בין הרגליים שלהם.